Herbert: 'Als je dit soort kansen weggooit, is dat beschamend te noemen' Formule 1
Formule 1

Herbert: 'Als je dit soort kansen weggooit, is dat beschamend te noemen'

Herbert: 'Als je dit soort kansen weggooit, is dat beschamend te noemen'

Johnny Herbert begrijpt niets van Ferrari's strategische keuzes in Hongarije. De renstal van Charles Leclerc en Carlos Sainz gaf de wedstrijd schijnbaar uit handen met enkele discutabele beslissingen op strategisch gebied, met name bij Leclerc. In zijn nabeschouwing bij Sky Sports F1 gaat hij vol ongeloof in op wederom een teleurstellende race van het illustere team.

'Waarom keken ze niet naar Alpine? Ze zagen dat men het daar lastig had op die harde band, dus ik begrijp niet waarom je dan voor die band zou kiezen', aldus de analist, die met vraagtekens zit omtrent de keuze van Ferrari. Het strategische team zat er in Hongarije wederom naast, waardoor Leclerc uiteindelijk op de zesde plek eindigde. Het gat naar Max Verstappen in de titelstrijd is daardoor gegroeid naar tachtig punten.

Die titelstrijd lijkt, met nog negen Grands Prix te gaan, zo ongeveer voorbij. 'Dit kan je niet meer doen. Red Bull zette de druk erop en Ferrari reageerde verkeerd. Ze moeten de juiste mensen binnenhalen. Alleen dat staat toe dat ze zaken regelen zoals deze bij Red Bull en Mercedes geregeld worden', benadrukt de oud-Formule 1-coureur. Ferrari moet er volgens hem met de bezem doorheen.

Herbert is bijzonder kritisch op Ferrari. Het liep eerder dit jaar op strategisch gebied al niet vlot. Denk maar eens aan de Grands Prix van Monaco en Groot-Brittannië, waarin het team tweemaal Leclerc benadeelde. 'Als je een auto hebt waarmee je races kan winnen, en je gooit dit soort kansen weg, dan is dat alleen maar beschamend te noemen', vindt hij.

Herbert: 'Als het moet, weet Verstappen het er altijd uit te halen'

In tegenstelling tot Ferrari kan Verstappen enkel op lof rekenen van de Brit. De Red Bull Racing-rijder begon de race vanaf de tiende plek, en wist te zegevieren. 'Daar zit Verstappens klasse. Als het moet, weet hij het er altijd uit te halen. Nu voegt Mercedes zich bij Red Bull en Ferrari in het kampioenschap, dat gaat Ferrari problemen opleveren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws