Alonso verrast door competitiviteit: 'Ik hield Verstappen een paar rondes achter me' Formule 1
Formule 1

Alonso verrast door competitiviteit: 'Ik hield Verstappen een paar rondes achter me'

Alonso verrast door competitiviteit: 'Ik hield Verstappen een paar rondes achter me'

Fernando Alonso lag lang op podiumkoers tijdens de sprintrace, maar eindigde uiteindelijk met de enige DNF van de sessie. Een touché tijdens een gevecht met landgenoot Carlos Sainz bleek een lekke band tot gevolg te hebben. ‘We hebben alles gegeven’, zegt Alonso bij F1TV over zijn performance.

‘Jammer genoeg hebben we de race niet uitgereden’, zegt Alonso, die dus lange tijd een podium en in elk geval wat punten voor het team in het vizier had. De Spanjaard wilde zijn derde plek echter niet zomaar laten gaan en probeerde deze terug te veroveren op Sainz. Het gevolg was dat de bolides elkaar raakten en Alonso de pits in moest rijden met een lekke band. Ook Lance Stroll bleef buiten de punten en dus wordt de achterstand van Aston Martin op Mercedes in het constructeurskampioenschap groter.

Alonso lijkt zelf niet erg te balen van zijn DNF. ‘Het was leuk’, zegt hij over de sprintrace. ‘Het was verrassend competitief.’ De Spanjaard reed rondenlang vooraan een treintje met coureurs als Sainz, Sergio Pérez, Charles Leclerc en Lando Norris, die allemaal hoopten op een goede klassering. Lang leek de man uit Oviedo de beste papieren te hebben en wist hij de stoet aan bolides achter zich te houden, maar het liep dus uiteindelijk anders af.

Alonso verrast door competitiviteit 

‘We lagen al snel op de tweede plek na de start en ik verwachtte dat de rest er snel voorbij zou zijn’, geeft Alonso toe. Niets bleek minder waar, want pas aan het einde van de race kreeg hij te maken met inhaalpogingen van andere coureurs. De enige coureur die hem al eerder in wist te halen was Max Verstappen. ‘Ik hield Verstappen een paar rondes achter me en de andere groep ook een aantal ronden’, vertelt de tweevoudig wereldkampioen. Dit vroeg veel van zijn banden. ‘De pace vroeg veel van de banden, want het is normaal gezien niet onze pace.’

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd van Alonso dus zonder eindklassering. ‘Carlos en ik raceten in meerdere bochten wiel aan wiel’, legt de Spanjaard uit. ‘We raakten elkaar en ik kreeg een lekke band. Toen was het einde race voor ons.’ Ondanks zijn DNF gaat Alonso niet bij de pakken neer zitten. Het echte werk moet namelijk tijdens de kwalificatie en hoofdrace gebeuren. ‘Voor een sprintrace krijg je niet veel punten, dus laten we gaan focussen op de race van morgen’, sluit de Asturiër af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws