Alonso verwacht een interessante race in Canada: 'Inhalen is lastig, maar er kan van alles gebeuren' Formule 1
Formule 1

Alonso verwacht een interessante race in Canada: 'Inhalen is lastig, maar er kan van alles gebeuren'

Alonso verwacht een interessante race in Canada: 'Inhalen is lastig, maar er kan van alles gebeuren'

Fernando Alonso en Lance Stroll zijn van plan om in Canada weer belangrijke punten mee naar huis te nemen. Voor Stroll is het zijn vijfde thuisrace, waarbij al drie keer in de punten is geëindigd. De Canadees hoopt dat kunstje voor zijn thuispubliek nogmaals te herhalen. Teamgenoot Alonso hoopt op een podiumplek, maar is realistisch na de problemen die het team heeft ervaren in Barcelona. 'We zijn voorbereid op alles, we willen zo veel mogelijk punten pakken' zegt hij bij de preview op de officiële website van Aston Martin.

Het raceweekend zal plaatsvinden in Canada, op het Circuit Gilles Villeneuve. Het circuit staat bekend om de onvoorspelbare races die hier door de jaren heen zijn gereden. Daarnaast is het ook de thuisrace voor Aston Martin-coureur Stroll, waardoor het team erg uitkijkt naar de race. Bovendien brengt Aston Martin nieuwe updates met zich mee, waardoor het weekend hopelijk soepeler verloopt dan in Barcelona.

Aston Martin-coureurs kijken uit naar 'onvoorspelbaar' circuit

Vooral Stroll heeft zin in de race. 'Het is altijd speciaal voor mij om alle Canadese steun te zien', stelt de 24-jarige coureur. 'Daarnaast is het ook nog eens in de stad waar ik ben opgegroeid. Ik heb daar veel mooie herinneringen, zoals die keer dat ik zeven plaatsen omhoog ben geklommen om punten mee naar huis te kunnen nemen.' Ook dit weekend hoopt Stroll op goede punten. 'Het zit allemaal erg dicht op elkaar, dus we moeten echt vanaf het begin competitief zijn. Hopelijk kunnen we een goede show neerzetten', aldus Stroll.

Teamgenoot Alonso heeft genoten van de sfeer in Spanje en hoopt dit ook in Montreal te proeven. 'Ondanks dat we problemen hadden op zaterdag en de race tegenviel op zondag, voelde ik de steun van de fans', vertelt Alonso. 'Ook in Canada kan het alle kanten op gaan, het is een leuk circuit en inhalen is lastig, maar er zijn hier veel verrassende races gereden. We zijn voorbereid op alles en willen zo veel mogelijk punten behalen. Ik heb er zin in!'

Favorieten GP Canada 2023: Kan Verstappen zijn vierde Grand Prix op rij winnen? Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws