Vasseur blij met updates in Barcelona: 'Hopelijk zetten we een sterke prestatie neer in Canada' Formule 1
Formule 1

Vasseur blij met updates in Barcelona: 'Hopelijk zetten we een sterke prestatie neer in Canada'

Vasseur blij met updates in Barcelona: 'Hopelijk zetten we een sterke prestatie neer in Canada'

Ferrari hoopt op het binnenhalen van veel punten in Canada. Volgens teambaas Frédéric Vasseur is er nog veel werk aan de winkel als het gaat om de het racetempo van de SF-23, maar leken de updates al goed hun werk te doen in Barcelona. Nu is het zaak voor de Italiaanse renstal om de groei door te blijven zetten. 'Hopelijk laten we zien dat in staat zijn goede prestaties le leveren', zegt Vasseur in een preview op de officiële website van Ferrari.

De achtste race van het seizoen staat alweer bijna voor de deur. De Grand Prix van Canada zal gereden worden, op het Circuit Gilles Villeneuve, gelegen op het Notre-Dame-eiland in Montreal. Ferrari weet dat het nu echt tijd is om goede resultaten neer te zetten, want de achterstand op directe concurrenten Mercedes en Aston Martin wordt elke week groter.

Vasseur erkent struikelpunt: 'We missen racetempo'

De Italiaanse renstal is al weken bezig met het verbeteren van de SF-23 in een poging om de auto competitiever maken. Zo bracht het team een updatepakket naar Barcelona, waardoor de auto consistenter leek te worden. Vasseur stipt wel aan dat er nog één groot probleem is: 'We missen racetempo.'

Hoe het team dat op gaat lossen wil de teambaas verder niets over kwijt, maar hij weet wel dat dat op het moment het grootste struikelpunt is voor Charles Leclerc en Carlos Sainz. Toch hoopt Vasseur op een herhaling van vorig jaar. 'Carlos (Sainz, red.) kwam toen als tweede over de eindstreep en Charles (Leclerc, red.) vocht zich van achteraan helemaal omhoog naar de vijfde plek. Hopelijk kunnen we ook dit jaar weer goede prestaties neerzetten en de fans in Canada blij maken', aldus Vasseur.

Favorieten GP Canada 2023: Kan Verstappen zijn vierde Grand Prix op rij winnen? Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws