Hoe laat begint de Grand Prix van Miami 2023? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de Grand Prix van Miami 2023?

Hoe laat begint de Grand Prix van Miami 2023?

Na een knotsgek slot van de kwalificatie is het alweer duidelijk wie de Grand Prix van Miami als favoriet in zal gaan. Charles Leclerc crashte voor de tweede keer dit weekend en door de rode vlag kon Max Verstappen zijn ronde niet afmaken, waardoor hij vanaf P9 moet vertrekken. Voor de tweede keer dit jaar staat de coureur van Red Bull Racing dus een inhaalrace te wachten. De verrichtingen van de Nederlander en de andere rijders kunnen echter pas laat gevolgd worden.

De Grand Prix van Miami wordt natuurlijk gehouden in de Verenigde Staten, waardoor er sprake is van een aardig tijdsverschil. Het is zes uur vroeger in de stad in Florida, waardoor een middagrace al gauw een latertje wordt voor de Europese kijkers. Om 15:30u lokale tijd zullen de vijf rode lichten uit gaan, wat betekent dat de race om 21:30u Nederlandse tijd zal starten. Zonder rode vlaggen, safetycars en een mogelijke inmenging van regen, zal de Grand Prix rond 23:00u afgelopen zijn.

Kan Pérez ook in de regen koppositie pakken?

Door de crash van de kwalificatie wist Sergio Pérez al voor het officiële einde van de kwalificatie al dat hij poleposition had gepakt. De Red Bull-coureur zette de beste tijd neer na de eerste runs in Q3 en dat bleek voldoende te zijn voor zijn tweede poleposition van dit seizoen. Verstappen maakte in zijn eerste run een fout, waardoor hij zijn ronde niet afmaakte. De regerend wereldkampioen zette niet direct aan voor een nieuwe run, wat betekende dat hij geen tijd op zijn naam had staan in Q3, net als Valtteri Bottas, en vanaf P9 moet starten.

Toch zijn er enkele zaken die de race op zijn kop zal kunnen zetten. Zo wordt er regen voorspeld tijdens de Grand Prix, wat ervoor zorgt dat de performance van de auto's een stuk dichter bij elkaar komt te liggen. Daarnaast is een safetycar nooit ver weg als er tussen de muren geracet wordt, waardoor wendingen, net zoals in de Grand Prix van Azerbeidzjan, altijd mogelijk zijn.

GP Miami live kijken?

Pakt Pérez de koppositie in het kampioenschap af van Verstappen? De Grand Prix van Miami wordt onder andere uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf live-beelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders van het hele seizoen: bekijk dan deze pagina.

Wed op GP Miami

Denk je dat Verstappen het dit weekend goed gaat doen, of juist niet? Check dan de odds voor de aankomende sessies. Hier vind je elk weekend de quoteringen voor een zege van de Nederlander, en daar valt bijvoorbeeld ook te lezen hoeveel geld je terugkrijgt wanneer je denkt dat Verstappen een sessie op de eerste plaats afsluit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws