AlphaTauri gaat met grote upgrade richting concept RB19: 'Je moet één F1-team zijn' Formule 1
Formule 1

AlphaTauri gaat met grote upgrade richting concept RB19: 'Je moet één F1-team zijn'

AlphaTauri gaat met grote upgrade richting concept RB19: 'Je moet één F1-team zijn'

AlphaTauri komt naar Singapore met grote veranderingen. Het Formule 1-seizoen van 2023 laat een duidelijke trend zien: Red Bull Racings dominante grondeffectconcept, geïmplementeerd in de RB19, heeft de competitie overtroffen. Met overwinningen die zich opstapelen, heeft het team uit Milton Keynes duidelijk gemaakt dat ze vastberaden zijn om beide titels binnen te halen. Het zusterteam van Red Bull, AlphaTauri, is echter niet in staat geweest om dezelfde mate van succes te behalen.

AlphaTauri bevindt zich momenteel onderaan het constructeurskampioenschap, met slechts drie punten in veertien races. Maar er is hoop op de horizon voor AlphaTauri, aangezien ze zich voorbereiden op een grootschalige verandering. In 2024 staat er een revolutie op het programma voor AlphaTauri, inclusief een naamswijziging en nieuwe sponsors die aan boord komen. De teambaas Franz Tost gaat met pensioen, waardoor de nieuwe teambaas Laurent Mekies en CEO Peter Bayer het roer overnemen. Maar de meest opwindende ontwikkeling is de aanstaande upgrade van de AT04 op de Grand Prix van Singapore.

Bayer deelde zijn visie op deze veranderingen bij PlanetF1.com: ‘Je kan niet snel winst boeken. Dit jaar hebben we een aantal verbazingwekkende veranderingen gezien in de resultaten, toen plotseling Aston Martin en McLaren opdoken. Dat is echt te danken aan het feit dat ze allemaal begrepen wat Red Bull doet.’

Vooruitzicht op Singapore

De grote upgrade voor Singapore zal AlphaTauri dichter bij het concept van Red Bull brengen. Bayer bevestigde dat het ontwerp van de AT04 zal convergeren met dat van de RB19. Dit belooft een spannende ontwikkeling te worden voor het team en kan hun prestaties aanzienlijk verbeteren. Wat interessant is, is de groeiende samenwerking tussen AlphaTauri en Red Bull. Ondanks kritiek op Red Bull voor het niet erkennen dat delen van middelen en ideeën volgens de regels niet mag, heeft AlphaTauri als autonoom team niet dezelfde successen behaald. Bayer benadrukte de behoefte aan een nauwere samenwerking. ‘Met het kostenplafond en de technische reglementen kun je bijna niet meer een zusterteam zijn. Je moet één Formule 1-team zijn’, aldus Bayer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws