Viaplay-analisten onder de indruk van Verstappen: 'Gewoon mooi dat hij die pole pakt' Formule 1
Formule 1

Viaplay-analisten onder de indruk van Verstappen: 'Gewoon mooi dat hij die pole pakt'

Viaplay-analisten onder de indruk van Verstappen: 'Gewoon mooi dat hij die pole pakt'

Ho-Pin Tung en Giedo van der Garde waren onder de indruk van Max Verstappen tijdens de kwalificatie op de Red Bull Ring. De regerend wereldkampioen was maar marginaal sneller dan Charles Leclerc en Carlos Sainz, maar de analisten van Viaplay zagen dat Verstappen continu de limiet opzocht om sneller te kunnen gaan. Daarentegen zijn Tung en Van der Garde wel teleurgesteld in Sergio Pérez, aangezien hij op grote afstand van zijn teamgenoot staat.

Verstappen pakte poleposition met een marge van 29 duizendsten op Leclerc. De coureur van Red Bull Racing leek de track limits te overschrijden, iets wat hij ook al deed in Q1, maar hij kleurde in zijn laatste ronde in Q3 net binnen de lijntjes. 'Als je maar 29 duizendsten sneller bent, dan heb je die extra centimeters nodig ', legt Tung uit bij Viaplay. 'Hij stuurde net op tijd terug. Het gaat gewoon om de extra paar kilometer per uur die je daar meeneemt die het verschil maken.'

Van der Garde was zeer onder de indruk van de ronde van Verstappen. 'Hij is relaxed, hij heeft vertrouwen, het team draait om hem heen.' Wel weet de voormalig Formule 1-coureur dat de 50.000 Nederlandse fans wel degelijk druk meebrengen voor de Red Bull-rijder. 'Natuurlijk voelt hij wel druk door alle fans die er zijn, maar hij is gewoon chill. Hij doet zijn ding, en dan is het gewoon mooi dat hij die poleposition pakt.'

Tung en Van der Garde niet onder de indruk van Pérez

Pérez kwam niet verder dan de vierde tijd. Vooral de achterstand van vier tienden vielen op bij de Viaplay-analisten. 'Vier tienden op deze baan is gewoon te veel', weet Tung. Van der Garde is het met zijn collega eens. 'Pérez zit er al het hele weekend niet bij. Op Spa had hij echt een seconde achter gestaan. Vier tienden is gewoon veel te veel. Hij rijdt in een auto waarmee hij moet meedoen om de tweede of de derde plek. Het is gewoon niet goed genoeg', aldus het oordeel van Van der Garde.

Krijg 1,83 keer je inzet terug als Max Verstappen de Grand Prix van Oostenrijk wint!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws