Alpine kondigt upgrades aan: ‘Goede aanwinst aan de auto’ Formule 1
Formule 1

Alpine kondigt upgrades aan: ‘Goede aanwinst aan de auto’

Alpine kondigt upgrades aan: ‘Goede aanwinst aan de auto’

Voorafgaand aan de Britse Grand Prix is een belangrijk herontwerp van de sidepods en vloer voor de Formule 1-auto van Alpine onthuld. Ze maakte al eerder bekend dat ze met een groot updatepakket naar Silverstone komen. Daarmee volgen ze het voorbeeld van een aantal andere teams, waaronder Mercedes.

Er zijn significante en zichtbare veranderingen aan het ontwerp van de sidepods waarbij het bovenlichaam een neerwaarts effect op de achterkant van de auto creëert. Bovendien heeft ook de vloer een nieuwe vorm gekregen met een opening langs de vloerrand. Alpine heeft deze upgrades voltooid in de dagen voorafgaand aan Silverstone. ‘Iedereen in de fabriek heeft ontzettend hard gewerkt om op tijd voor deze race een redelijk groot upgradepakket te produceren en te leveren’, aldus technisch directeur Pat Fry tegen therace.com.

Ook coureur Esteban Ocon kijkt uit naar de upgrades en is blij met het werk van zijn collega’s in de fabriek. ‘Ik sprak met een paar jongens die in de fabriek werken en ze zeiden dat ze het hele weekend en de hele week non-stop hadden gewerkt. Ik denk niet dat iedereen dat in de paddock heeft gedaan, dus ik hoop dat het dit weekend het verschil kan maken voor ons.’

Simulatie laat goede resultaten zien

De coureur kijkt daarbij ook naar de spannende Grand Prix van Groot-Brittannië. ‘We weten op basis van de simulatie min of meer hoeveel het gaat opleveren’, aldus Ocon over de upgrades. ‘Het is een goede aanwinst, maar het is nog maar de vraag hoeveel de anderen gaan brengen. We mogen niemand onderschatten. Maar wij weten wat we gaan doen en het zal belangrijk zijn waar we staan en of we betere upgrades hebben toegebracht dan de andere teams.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws