Alpine-teambaas Famin geeft toe: 'We kijken wat er op de markt is' Formule 1
Formule 1

Alpine-teambaas Famin geeft toe: 'We kijken wat er op de markt is'

Alpine-teambaas Famin geeft toe: 'We kijken wat er op de markt is'

Woensdagmiddag zorgde Esteban Ocon op de presentatie van de Alpine A524 voor wat gefronste wenkbrauwen door aan te geven dat hij nog verbonden is aan Mercedes. Tijdens een vragenrondje met de media werd de Fransman gevraagd naar de overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari. ‘Zoals jullie weten, ben ik altijd nog Mercedes-juniorcoureur’, vertelde hij de aanwezige journalisten, waaronder die van Motorsport.com.

Dat Ocon nog juniorcoureur is van Mercedes zorgde voor wat verbazing. Toen Ocon in 2019 de overstap maakte naar Renault, zouden zijn contractuele banden met Mercedes namelijk ten einde komen. ‘Hij is 100 procent Alpine-coureur’, zei Mercedes-teambaas Toto Wolff destijds. ‘Ook als ik geen Mercedes-junior meer ben, blijf ik een contractuele band met het team houden’, verduidelijkt Ocon. Mercedes is namelijk verantwoordelijk voor Ocons management. Hij behoort net als George Russell tot het team onder de hoede van Gwen Lagrue.

Het huidige contract van Ocon bij Alpine loopt aan het einde van het 2024-seizoen af. Mercedes zou hem dus kunnen terughalen zonder hem te hoeven kopen van Alpine. Toch lijkt hij zijn huidige team vooralsnog trouw te blijven. ‘Ik hoor op dit moment volledig bij Alpine’, zegt Ocon. ‘Ik moet op de baan goed werk leveren, want het is een bepalend jaar, ongeacht of je een contract hebt of niet.’ Toch weet hij maar al te goed dat er geruchten over hem en het Mercedes-zitje de ronde doen. ‘Dat is goed. Als er over je gepraat wordt, zijn je prestaties goed’.

Teambaas kijkt voorzichtig rond

Alpine-teambaas Bruno Famin hoopt dat hij vol kan vertrouwen op Ocon en dat ze open met elkaar kunnen communiceren. Toch geeft hij toe dat Alpine zich voorbereidt op het ergste. ‘We kijken uiteraard wat er op de markt is. We moeten voorbereid zijn’, geeft Famin aan. ‘Niemand weet wat er kan gebeuren. Het hoort bij mijn baan om dat te analyseren.’

Voorlopig zal er vanuit Alpine in elk geval niet actief naar andere coureurs gezocht worden voor 2025. ‘We zijn op het moment tevreden met onze coureurs en er staat ons veel te doen om de auto verder te ontwikkelen. Dat heeft prioriteit’, aldus Famin. ‘We praten regelmatig met onze coureurs over onze relatie. Voor en na de overstap van Hamilton.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws