Aston Martin dichtst bij Red Bull in 2023: 'Het gat moet verder gedicht worden bij de volgende race' Formule 1
Formule 1

Aston Martin dichtst bij Red Bull in 2023: 'Het gat moet verder gedicht worden bij de volgende race'

Aston Martin dichtst bij Red Bull in 2023: 'Het gat moet verder gedicht worden bij de volgende race'

Red Bull Racing heeft tot nu toe elke race een grote voorsprong gehad op de nummer twee, maar in Canada was het verschil het kleinst. Fernando Alonso kwam met 'maar' 9,5 seconden achterstand over de eindstreep. Dat is positief nieuws voor Aston Martin en de andere concurrenten van Red Bull, want het betekent dat de huidige wereldkampioen toch niet zo onverslaanbaar is als hij lijkt. Toch, 9,5 seconden is nog steeds erg veel, maar 'we zijn wel goed op weg om het gat verder te dichten in de volgende races', meent Aston Martin-teambaas Mike Krack bij AS.com.

Het gat tussen Max Verstappen en Alonso was slechts 9,5 seconden bij de finish van de Grand Prix van Canada. In de wereld van de Formule 1 is dat een lange tijd, maar tegelijkertijd is dit ook het dichtstbij dat een team is gekomen sinds de start van het seizoen. In Bahrein zat er nog 38,5 seconden tussen, daarna bleef het vaak tussen de twintig en 25 seconden hangen.

In Montreal leek het alsof de Aston Martin van Alonso en ook de Mercedes van Hamilton wat meer in de nek van de Red Bull aan het hijgen waren. Verstappen zelf zegt zich geen zorgen te maken, maar dat hij wel alerter was dan in de races hiervoor. Toch is dat goed nieuws voor de concurrentie van Red Bull, want het blijkt dat er zeker kansen liggen op specifieke circuits om in de buurt van de RB19 te komen. Daarnaast bleven ze ook Sergio Pérez voor, terwijl dat in het begin van 2023 ondenkbaar was.

Krack: 'We moeten met beide benen op de grond blijven staan'

Wel werd het nog even spannend, want bij Aston Martin dachten ze dat ze een probleem met het brandstofsysteem hadden. 'Fernando (Alonso, red.) moest daardoor een lift and coast doen, dat heeft ons wel wat tienden per ronde gekost', legt Krack uit. 'We begonnen niet top aan het weekend, maar het is goed om te zien dat we het op zondag allemaal waar hebben kunnen maken. Ook zijn we zeer trots dat Alonso de baanpositie wist terug te winnen van Hamilton.'

Hoe het komt dat Aston Martin opeens zoveel dichter bij de Red Bull zit, weet Krack niet precies. 'Missschien was Max (Verstappen, red.) minder aan het pushen, maar zal hij er wel weer kracht achter zetten als we daadwerkelijk in de buurt komen. Het is allemaal hypothetisch', zegt de teambaas, voorzichtig om de hoop niet te groot te maken. 'Het is belangrijk om te onthouden dat zij de wereldkampioenen zijn en dat zij de winnende auto hebben. Wij worden gewoon steeds een klein beetje beter.'

Alonso aast op de tweede plek in WK-stand

Door de podiumplaats van Alonso staat hij nu op de derde plek in het klassement, met slechts negen punten achterstand op Pérez. Het behalen van de eerste plek lijkt onrealistisch, maar de vurige Spanjaard heeft zijn pijlen gericht op de tweede plek. 'Ik ben zeker in staat om Pérez te verslaan en daar zal ik dan ook vol voor gaan', aldus de Spanjaard. Teamgenoot Lance Stroll kwam binnen op de negende plek en staat momenteel achtste.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws