Aston Martin kondigt titelsponsor aan en lijkt liverykleur te bevestigen Formule 1
Formule 1

Aston Martin kondigt titelsponsor aan en lijkt liverykleur te bevestigen

Aston Martin kondigt titelsponsor aan en lijkt liverykleur te bevestigen

Aston Martin zal in het vervolg als Aston Martin Cognizant Formula 1 Team door het leven gaan. De Britse renstal heeft IT consultancybedrijf Cognizant weten te strikken als titelsponsor en biedt tegelijkertijd met de aankondiging van dit nieuws een voorproefje van de kleur die het team zal aannemen vanaf 2021.

Het team uit Silverstone heeft volgens Autosport een meerjarige deal getekend met Cognizant, een Amerikaans concern dat IT consultancy en technologische oplossingen biedt aan haar klanten. De eerste geruchten rondom een mogelijke samenwerking tussen de twee partijen staken de kop op in Abu Dhabi en nu lijkt de multinational zich definitief gecommitteerd te hebben aan het F1-team.

Lawrence Stroll is volgens het Britse autosportmedium ingegaan op de samenwerking: 'De terugkeer van Aston Martin na F1, na 60 jaar afwezigheid, is een mijlpaal voor deze sport. Iedereen weet waar Aston Martin voor staat en de vernieuwing van het Formule 1-team staat toe dat wij de essentie van dit merk kunnen communiceren naar de mensen toe.'

Ook Aston Martin-teambaas Otmar Szafnauer heeft verheugd gereageerd op de aankondiging: 'Innovatie en technologie zijn de steunpilaren van deze sport. De samenwerking (met Cognizant, red.) is er een voor op de langere termijn en houdt meer in dan slechts een marketingtruc.'

Aston Martin in het donkergroen?

Zoals eerder al gesuggereerd in een YouTube-video van de renstal, wil Aston Martin vanaf 2021 met andere kleuren voor de dag komen. Donkergroen is vermoedelijk waar de renstal voor zal gaan, daarmee stappen ze af van de roze kleur die ze jarenlang gehad hebben.

De bolide kleurde afgelopen jaren roze wegens titelsponsor BWT. Door de aankondiging van de samenwerking met Cognizant zal het partnerschap met BWT niet zo groot meer zijn als voorheen. Het is voorlopig nog onduidelijk de samenwerking tussen Aston Martin en BWT in 2021 definitief ten einde zal komen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws