Aston Martin zinspeelt op liverykleuren bij introductie van Aston Martin F1 Team Formule 1
Formule 1

Aston Martin zinspeelt op liverykleuren bij introductie van Aston Martin F1 Team

Aston Martin zinspeelt op liverykleuren bij introductie van Aston Martin F1 Team

Het is 2021 en dat betekent dat Racing Point nu officieel als Aston Martin Formula 1 Team door het leven gaat. Het team heeft inmiddels al nuttig gebruik gemaakt van social media om haar fans een voorproefje te geven van wat ze vanaf aankomend Formule 1-seizoen te wachten staat.

Zo begon de Britse renstal het jaar met een Tweet: 'New year, new me', waarmee ze meteen hun nieuwe logo introduceerden. Dit logo verschilt overigens nauwelijks van het logo dat we de afgelopen jaren op de Red Bull Racing-achtervleugel gezien hebben.

Daarnaast lanceerde het team ook haar YouTube-kanaal met een kort filmpje. In dit filmpje lijkt het team uit Silverstone haar kleurensamenstelling voor 2021 al vrij te geven. In het zes seconden durende fragment is namelijk een animatie te zien van een dikke donkergroene streep met een geel accent. Waarschijnlijk zijn dit dan ook de kleuren waarin het team vanaf 2021 op de Formule 1-grid zal staan.

Vettel en Stroll bij Aston Martin

Sebastian Vettel en Lance Stroll zullen volgend jaar de naar alle waarschijnlijkheid donkergroene bolide besturen. De onthullingsdatum van de 2021-editie van de bolide staat gepland voor begin februari, waar de Duitser en de Canadees allebei aanwezig zullen zijn.

Het plan van Stroll

De naamswijziging naar Aston Martin F1 Team is het begin van een ambitieus plan dat minderheidsaandeelhouder Lawrence Stroll heeft voor het Britse automerk. Vorig jaar kocht de Canadese investeerder 25 procent van het noodlijdende bedrijf op, voornamelijk omdat de koers van Aston Martin zelden zo laag gestaan had.

Om het automerk nieuw leven in te blazen wil Stroll de Formule 1 als marketingplatform gebruiken, zoals eigenlijk alle huidige fabrikanten doen. Na het aantrekken van Vettel waren er ook geruchten dat Stroll achter Red Bull Racing-ontwerper Adrian Newey aan wilde. Voorlopig lijkt het er echter op dat hij in Milton Keynes blijft.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws