Stroll sr.: 'De Grand Prix van Bahrein zal de seizoenopener vormen' Formule 1
Formule 1

Stroll sr.: 'De Grand Prix van Bahrein zal de seizoenopener vormen'

Stroll sr.: 'De Grand Prix van Bahrein zal de seizoenopener vormen'

Lawrence Stroll heeft aangegeven dat de Grand Prix van Australië verplaatst gaat worden. ESPN, dat persbureau Reuters citeert, weet via de Canadese multimiljardair dat de Australische race niet als seizoenopener meer op de kalender komt te staan, maar aangehaald wordt aan het einde van het Formule 1-jaar.

'Het is nog niet officieel aangekondigd maar de Grand Prix van Australië gaat verplaatst worden. We gaan ergens in de herfst naar Melbourne toe en de Grand Prix van Bahrein zal de seizoenopener vormen', laat de vader van Lance Stroll weten voorafgaand aan de aankondiging van Aston Martins nieuwe titelsponsor.

De Formule 1-teams hebben afgesproken om aanstaande maandag een virtuele vergadering te houden met de nieuwe uitvoerend directeur van de Formule 1, Stefano Domenicali. Bronnen van het Amerikaanse sportmedium suggereren daarnaast dat de wintertests van de Formule 1 gehouden zullen worden in Bahrein, in plaats Barcelona.

'Licht aan het einde van de tunnel'

Nog voordat het Formule 1-seizoen afgetrapt is, is de organisatie van de sport dus al in de knel gekomen met de planning. Stroll denkt dat de situatie echter zal verbeteren naarmate het seizoen vordert: 'Ik denk dat met name de eerste twee of drie maanden pittig worden, maar met de vaccins die nu toegediend worden, is er licht aan het einde van de tunnel te zien.'

'Ik denk dat de uitdaging hem vooral in de eerste paar races zit. Formula One Management en de FIA hebben echter vorig jaar ook zeventien races weten te organiseren in slechts 23 weken, zonder grote problemen. Dat was zeer indrukwekkend en ik denk dan ook dat we de grootste uitdaging al achter ons hebben gelaten', concludeert de Aston Martin-CEO.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws