Update | Rosberg gelooft niet in grootse plannen Mercedes: 'Dat kan nooit!' Formule 1
Formule 1

Update | Rosberg gelooft niet in grootse plannen Mercedes: 'Dat kan nooit!'

Update | Rosberg gelooft niet in grootse plannen Mercedes: 'Dat kan nooit!'

Mercedes gaat de goede kant op na een slechte start van het seizoen. Nu bevestigt het team dat de Duitse renstal upgrades zal meenemen naar Silverstone, met als doel om de auto vooruit te duwen en verder het veld op te komen. Betekenen deze upgrades dat Ferrari en Red Bull Racing op moeten passen?

Het team liet al een verbeterde vorm zien in Montreal na het verhogen van de rijhoogte van de auto’s om te proberen om porpoising van de auto te verlichten. Dat probleem teisterde hen het hele seizoen. Nu hebben ze nog meer upgrades in petto, om nog dichterbij de twee rivalen te komen. ‘Eén ding waar je zeker van kunt zijn, is dat we zo hard mogelijk zullen pushen’, vertelt technisch directeur van Mercedes Mike Elliott in een video van Mercedes.

‘We zullen nieuwe onderdelen naar Silverstone brengen, we gaan de auto vooruit duwen en proberen wat snelheid te krijgen. We gaan nieuwe onderdelen gebruiken en toevoegen.’ Mercedes had al eerder upgrades toegevoegd aan hun auto, voorafgaand de Grand Prix van Spanje. Dit pakte goed uit want beide coureurs behaalden een plek in de top tien. Ze hopen met de nieuwe upgrades ook, tijdens een thuisrace in het Verenigd Koninkrijk, het asfalt weer de baas te zijn.

Silverstone past bij Mercedes 

‘Ik denk dat we eerlijk moeten zijn tegen onszelf en zeggen dat we toch een beetje achterlopen op de koplopers, Red Bull en Ferrari. In een normale race zal het zwaar worden.’ Elliot vervolgt met een verwachting voor Silverstone. ‘Silverstone is een circuit dat beter bij ons past, zoals Barcelona. Maar misschien wordt het moeilijk. Wat er ook gebeurt, we zullen er alles aan doen. We blijven pushen en we willen absoluut winnen.’

Update 13.40u (23/06) | Rosberg gelooft niet in grootse plannen Mercedes: 'Dat kan nooit!'

Mercedes heeft aangekondigd om in Silverstone met verbeteringen aan het materiaal te komen, maar oud-coureur Nico Rosberg verwacht weinig. Hij is van mening dat Red Bull Racing en Ferrari te ver voorliggen op zijn vorige werkgever om in Groot-Brittannië kans te maken op de zege. Hij geeft dit aan bij Any Driven Monday van Sky Sports.

'Die gaan ze niet winnen, dat kan nooit!', stelt de enkelvoudig wereldkampioen. 'Ze liggen op snelheid veel te ver achter op Ferrari en Red Bull. Ze zitten nog mijlenver van de concurrentie', benadrukt Rosberg, die Lewis Hamilton eenmaal af wist te troeven in het kampioenschap, om vervolgens met pensioen te gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws