Horner vreesde herhaling van 2011: 'Heb er nog steeds nachtmerries van' Formule 1
Formule 1

Horner vreesde herhaling van 2011: 'Heb er nog steeds nachtmerries van'

Horner vreesde herhaling van 2011: 'Heb er nog steeds nachtmerries van'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner heeft toegegeven dat hij vreesde voor eenzelfde scenario als de Grand Prix van Canada van 2011. Jenson Button behaalde tien jaar geleden de overwinning in Canada nadat hij in de laatste ronde Sebastian Vettel van Red Bull versloeg. Horner was bang voor een soortgelijke situatie tussen Carlos Sainz en Max Verstappen, en gaf aan nog steeds nachtmerries te hebben van de race van 2011.

Button stal in 2011 uiteindelijk de leiding in de slotfase nadat Vettel zijn wielen op een nat wegdek terecht kwamen en halverwege de ronde de controle verloor. Gisteren zorgde een late safety car voor een bijna identieke situatie met Verstappen en Sainz die streden om de overwinning met nog maar een handvol ronden te gaan.

Horner gaf toe dat hij Verstappen smeekte om niet te laat te remmen en onder druk weg te spinnen. De Red Bull-teambaas zei tijdens een gesprek met Button op Sky Sports F1: ' We weten wat er 11 jaar geleden is gebeurd.' Met een knipoog antwoordde Button brutaal: 'Wat is er gebeurd? Ik kan het me niet herinneren?'

Horner heeft nog steeds nachtmerries

Horner voegde eraan toe: 'Ik herinner het me heel goed, ik heb daar nog steeds nachtmerries over. Het is maar al te gemakkelijk om een ​​voorwiel in de laatste haarspeldbocht daar of in die eerste sector te op slot te krijgen. Ik bleef maar denken aan wat er een paar keer is gebeurd jaren geleden. Ik dacht Verstappen, zet gewoon je wielen niet op slot.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws