Audi slaat andere weg in dan Porsche: autofabrikant wil F1-team overnemen Formule 1
Formule 1

Audi slaat andere weg in dan Porsche: autofabrikant wil F1-team overnemen

Audi slaat andere weg in dan Porsche: autofabrikant wil F1-team overnemen

De plannen van de Volkswagen Group om de Formule 1 binnen te stappen, zijn zeer concreet geworden in de afgelopen weken. Desalniettemin wijkt het huidige plan wel significant af van de originele plannen van de Volkswagen Group. Dat komt met name door de ideeën van Audi. Waar de Volkswagen Group in eerste instantie een kostenefficiënte manier wilde vinden voor een samenwerking tussen Porsche en Audi, trekt laatstgenoemde nu haar eigen plan.

In het afgelopen jaar werd al duidelijk dat Audi en Porsche intenties hadden om de Formule 1 binnen te treden. De autofabrikanten zouden dan geen eigen team opzetten, maar een samenwerking aangaan met één van de bestaande teams. Een eigen team gaat er hoe dan ook niet komen, aangezien de Volkswagen Group dit probleem te duur acht, waardoor de beide leveranciers waarschijnlijk als motorfabrikant zouden fungeren. Toch wil Audi graag haar naam op één van de bolides zetten, meldt The Race. Audi zou meer zeggenschap willen in de Formule 1.

Audi denkt aan overname F1-team

Porsche werd vanaf het begin al gelinkt aan Red Bull Racing. De Oostenrijkse renstal zet momenteel haar eigen motorafdeling klaar, Red Bull Powertrains, maar het team heeft wel oren naar een samenwerking met Porsche. Audi zou in eerste instantie hetzelfde plan trekken en de naam werd vooral verbonden aan McLaren. Audi wil nu echter een stapje verder gaan, heeft The Race te horen gekregen. De autofabrikant zou namelijk graag een team overnemen. Iets wat niet in het kostenplaatje zou vallen van de Volkswagen Group.

De namen in de Formule 1 die worden gelinkt aan een dergelijke overname zijn McLaren, Williams, Sauber en Aston Martin. Bij voorbaat lijken McLaren, Williams en Aston Martin af te vallen aangezien zij Audi niet zoveel inspraak willen geven als de motorfabrikant verwacht. De overgebleven kandidaat is dus Sauber, wat nu onder de naam van Alfa Romeo racet. Eerder gaf Sauber al het vertrouwen aan het Duitse BMW, dus een samenwerking met Audi zou niet heel vreemd zijn.

Audi bouwt verder op motorproject Porsche

Porsche had in 2018 al het idee om de Formule 1 binnen te stappen en hadden daarvoor al een krachtbron getest. Volgens The Race wil Audi voortborduren op dat project. Porsche testte destijds een V6 en omdat het concept van de interne verbrandingsmotor vanaf 2026 hetzelfde blijft, kan Audi deze motor meenemen naar de Formule 1. Audi is al begonnen met dit project en hoopt dat een team ermee zal rijden. Hierbij wil Audi voorkomen dat ze een zelfde soort rol gaan spelen als Honda deed tussen 2015 en 2021.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws