'Beperking' Red Bull heeft al duidelijk effect: 'Dat kan je je nu niet meer permitteren' Formule 1
Formule 1

'Beperking' Red Bull heeft al duidelijk effect: 'Dat kan je je nu niet meer permitteren'

'Beperking' Red Bull heeft al duidelijk effect: 'Dat kan je je nu niet meer permitteren'

Christian Horner denkt dat Red Bull Racing wel degelijk geraakt is door de straf voor het overschrijden van het budgetplafond. De Oostenrijkse renstal moet gedurende het seizoen efficiënt om zien te gaan met de uren in de windtunnel en de verschillende simulaties. Toch denkt de teambaas dat het de processen bij Red Bull wel op een positieve manier heeft beïnvloed. Horner hoop echter wel dat de regels omtrent het budgetplafond nog zullen evolueren.

Red Bull gaat het nieuwe seizoen dus met een 'handicap' in. De teambaas noemde de straf eerder al draconisch. 'We hebben al 25 procent van de straf erop zitten, en natuurlijk heeft het een effect', wordt Horner geciteerd door RACER. 'Het beperkt ons aanzienlijk in het aantal runs dat we kunnen uitvoeren in onze windtunnel. Ik denk dat het team zich daar op moet aanpassen. Het betekent gewoon dat je gericht moet zijn in wat we door het testproces in de tunnel heen sturen.'

Horner verheugd door budgetlimiet

Ondanks dat Red Bull een straf heeft gekregen, is Horner wel een fan van het reglement. 'Ik denk dat het principe geweldig is en het heeft de efficiëntie verhoogd.' Het verschil is dan ook na twee jaar al duidelijk te merken. 'Als ik naar het bedrijf kijk, in vergelijking met waar het vier of vijf jaar geleden was, zouden we toen met veel voorraad van nieuwe reserveonderdelen zijn geëindigd die nooit gebruikt werden. Je kan je nu niet meer permitteren om dat te hebben. Je moet zo effectief en efficiënt zijn.'

Toch ziet Horner ook nog voldoende ruimte voor verbetering in de regels. De Brit is dan ook een groot voorstander van een hoger budgetplafond. 'Ik denk dat de regels nog steeds heel jong zijn, ze zitten pas in hun tweede jaar. Dus ze zijn nog steeds aan het evolueren en ze worden ook geïntroduceerd voor de motorafdeling. Het is in principe een goede zaak voor de Formule 1, en het creëert een gelijker speelveld. Toch denk ik dat er nog bepaalde elementen zijn die nog beter afgesteld moeten worden', aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws