Steiner hoopt op stabieler 2023: 'Maar zolang er hoogtepunten zijn, vind ik het goed' Formule 1
Formule 1

Steiner hoopt op stabieler 2023: 'Maar zolang er hoogtepunten zijn, vind ik het goed'

Steiner hoopt op stabieler 2023: 'Maar zolang er hoogtepunten zijn, vind ik het goed'

Günther Steiner hoopt dat het team van Haas aankomend seizoen een wat stabieler jaar zal kennen. De Amerikaanse renstal kende een aardig seizoen in 2022, maar het ging met veel pieken en dalen. Desondanks is de Italiaan blij dat hij eindelijk weer wat pieken heeft kunnen meemaken met Haas, aangezien de renstal bezig was aan een neerwaartse spiraal voor de nieuwe reglementen in werking traden.

Haas wist tijdens het 2022-seizoen op de achtste plek in het constructeurskampioenschap te eindigen. Dat was een betere prestatie dan een jaar eerder, toen de Amerikaanse renstal met nul punten stijf onderaan eindigde. Afgelopen seizoen begon het team van Haas goed, met meerdere races waarin het punten scoorde, maar toch raakte de renstal toch weer een beetje in het slop. 'In principe is een stabieler seizoen fijner, maar zolang er hoogtepunten zijn, vind ik het goed', zegt Steiner tegenover Motorsport.com.

'Ik moet zeggen dat de wisselende vorm ontzettend veel energie heeft gekost', vervolgt de Haas-teambaas. Het was voor Haas niet moeilijker om meer punten te scoren dan in 2021. Toch zal de poleposition van Kevin Magnussen het team het meeste bijblijven. 'Bij een hoogtepunt vlieg je, terwijl in een mindere periode alle zeilen bijgezet moeten worden om daarvan te herstellen. Dat bij elkaar maakt het allemaal zo lastig. Toch heb ik liever een achtbaan dan alleen maar dieptepunten die we in 2021 veel hadden.'

Steiner: 'Dat is een reden waarom we een ervaren coureur hebben gehaald'

Voor Haas is het dus belangrijk om een mogelijk goede start vast te houden. Bij het team zijn er dan ook al wat plannen uitgestippeld. 'Het moet allemaal wat consistenter. Daar werken we aan en dat is één van de redenen dat we een ervaren coureur hebben gehaald. Het gaat er niet om dat slechts één ding beter wordt, het gaat om een hoop kleine zaken. Als team is het nodig dat we processen verbeteren en de juiste mensen op de juiste plek zetten', aldus Steiner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws