Binotto na nachtmerrie voor Ferrari in Azerbeidzjan: 'We maken ons zorgen' Formule 1
Formule 1

Binotto na nachtmerrie voor Ferrari in Azerbeidzjan: 'We maken ons zorgen'

Binotto na nachtmerrie voor Ferrari in Azerbeidzjan: 'We maken ons zorgen'

Mattia Binotto heeft zijn zorgen geuit over de betrouwbaarheidsproblemen van Ferrari. De Italiaanse renstal ervoer een dubbele uitvalbeurt in Azerbeidzjan, en twee Grands Prix geleden viel Charles Leclerc ook al uit met motorproblemen. Wat er precies misgegaan is, kan de teambaas van Ferrari niet kwijt, maar wel geeft hij aan dat er goed gekeken gaat worden naar de motoren, ook bij klantenteam Alfa Romeo.

'We maken ons zorgen. Voordat we hier kwamen zeiden we al dat de betrouwbaarheid erg belangrijk is. Als team hebben we gedurende de winter stappen gezet, maar we zijn nog niet zo betrouwbaar als we zouden willen', geeft de van oorsprong technische Ferrari-topman aan bij Sky Sports F1. 'We werken hard en zijn de problemen aan het aanpakken', verzekert hij.

Ferrari tast in het duister

Wanneer Binotto gevraagd wordt wat er precies aan de hand was in Baku, laat hij weten dat dat ook voor hemzelf nog een vraag is. 'Ik denk dat we eerst moeten begrijpen wat er vandaag gebeurd is', stelt hij. 'Niet elk probleem is hetzelfde. Ik weet nog niet wat er gebeurd is. Ik heb dus nog geen antwoord voor je.' Dat betekent dat Ferrari zomaar met meerdere betrouwbaarheidsklachten kan zitten.

Het is in ieder geval wel al bekend dat de uitvalbeurt van Carlos Sainz veroorzaakt werd door een probleem bij de hydraulica. 'Dat probleem is niet vergelijkbaar met wat we in Barcelona zagen', kan Binotto in ieder geval wel al kwijt. 'Natuurlijk kan ik je pas meer vertellen wanneer ik weet waar de fout precies ontstaan is.' Dat wordt een drukke week in Maranello.

Alfa Romeo én Haas ook met uitvallers

Niet alleen bij Ferrari ging het mis. Ook een Alfa Romeo en Haas sneuvelden gedurende de achtste race van het jaar. Over Haas heeft Binotto het niet, maar de uitvalbeurt van Zhou Guanyu belicht hij wel even: 'Bij de klantenteams moeten we ook kijken wat er gaande is. Zhou's uitvalbeurt hoeft niet per se aan ons materiaal te liggen, maar het is goed om te bekijken wat er daar aan de hand is. Wij kunnen de technische feedback van ze goed gebruiken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws