Sprake van significante samenwerking tussen Zhou en Bottas: 'Hij geeft mij goede feedback' Formule 1
Formule 1

Sprake van significante samenwerking tussen Zhou en Bottas: 'Hij geeft mij goede feedback'

Sprake van significante samenwerking tussen Zhou en Bottas: 'Hij geeft mij goede feedback'

Guanyu Zhou geeft aan dat Valtteri Bottas erg prettig is in de omgang. De Alfa Romeo-coureur voegde zich aan het begin van 2022 bij de renstal, en werd daar gepaard met de Fin. Bottas deelt graag zijn ervaring met zijn jongere collega. Wel vindt Zhou dat zo'n ervaren teamgenoot ook een nadeel met zich meebrengt. Je komt er immers minder goed uit de verf door.

Motorsport.com ging met de Chinees zitten gedurende het Grand Prix-weekend in Monaco. Zhou werd gevraagd naar de samenwerking met Bottas, die eind 2021 overkwam van Mercedes, waar hij jaren doorbracht naast Lewis Hamilton. 'Die samenwerking verloopt erg goed', bevestigt hij. 'Hij is erg aardig, geeft antwoord op alle vragen die ik hem stel en geeft mij goede feedback.'

Dat coureurs zo open staan voor een samenwerking is beslist niet vanzelfsprekend. Zo sprak F1Maximaal.nl eerder al beide dames van W Series-team Sirin Racing, Beitske Visser en Emely de Heus, en meldden zij beiden dat er wel met elkaar gepraat werd, maar dat ze elkaar toch ook echt als concurrenten zagen. Dat is blijkbaar bij Zhou en Bottas niet aan de orde.

Zhou vindt sterke teamgenoot lastig

Zhou vervolgt: 'We kunnen prima met elkaar opschieten, waardoor de sfeer in het team ook erg goed is. Iedereen is gemotiveerd en tevreden over hoe het gaat.' Alfa Romeo heeft natuurlijk ook een flinke stap richting het middenveld gezet vergeleken met de voorgaande jaren. Met name Bottas weet vrij regelmatig punten binnen te slepen voor de Zwitserse outfit.

Dat Bottas punten scoort, en dit Zhou maar in beperkte mate gelukt is, dat valt niet altijd even goed bij de Formule 1-debutant: 'Tegelijkertijd is het voor mij ook lastig om zo'n snelle en ervaren teamgenoot te hebben. Het betekent immers dat ik hard moet werken om hem te evenaren.' Dat harde werken vindt Zhou vermoedelijk geen probleem, maar zijn benchmark ligt hoog.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws