Pérez met vraagtekens: 'Ik moet begrijpen wat er tijdens de eerste stint gebeurde' Formule 1
Formule 1

Pérez met vraagtekens: 'Ik moet begrijpen wat er tijdens de eerste stint gebeurde'

Pérez met vraagtekens: 'Ik moet begrijpen wat er tijdens de eerste stint gebeurde'

Sergio Pérez vertelt tegen Viaplay over zijn race tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. De Mexicaan wist na een goede start Charles Leclerc in te halen, en pakte de koppositie. Na de virtual safety car werd hij opgejaagd door teamgenoot Max Verstappen, en uiteindelijk ingehaald. De Red Bull Racing-coureur leek problemen te hebben met zijn banden, en moest genoegen nemen met een tweede plaats.

Door het uitvallen van Leclerc stijgt hij ook naar de tweede plaats in het klassement. Pérez is gematigd tevreden: 'Mijn snelheid zakte heel erg nadat de banden waren afgekoeld tijdens de virtual safety car. Het was erg lastig en dat verraste me. Daarna met de problemen van de Ferrari hadden we een slechte stop, en ik moet begrijpen wat er tijdens de eerste stint gebeurde.'

Problemen bij Pérez

De Mexicaan leek problemen met zijn banden te hebben, maar gaf zelf aan nog niet te weten waar die vandaan kwamen: 'Ik weet niet wat er gebeurde bij die pitstop. Ik denk dat er een probleem was met de rear rechts en later nog de rear links. Het was geen geweldige dag, maar nog steeds een tweede plaats.'

'Er zijn genoeg positieve punten om mee te nemen', vervolgt Pérez zijn verhaal. 'We hadden een goede start, en een goede dag. We moeten zorgen dat we goed blijven doorgaan in de volgende races', sluit Pérez af. De Mexicaan staat na de Grand Prix van Azerbeidzjan op 21 punten achterstand van Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws