Sainz: 'Net toen ik mijn race wilde beginnen, verloor ik de hydraulica' Formule 1
Formule 1

Sainz: 'Net toen ik mijn race wilde beginnen, verloor ik de hydraulica'

Sainz: 'Net toen ik mijn race wilde beginnen, verloor ik de hydraulica'

Carlos Sainz is dieper ingegaan op de uitvalbeurt die hij ervaren heeft gedurende de Grand Prix van Azerbeidzjan. Al vroeg in de race moest hij te voet terug naar de pitstraat omdat zijn Ferrari ermee ophield. Een hydraulisch probleem kostte de Spanjaard wederom een eindresultaat, en gefrustreerd laat hij weten dat hij met beperkte minuten op het asfalt niet het idee heeft dat hij lekker in het seizoen komt te zitten.

'Zonde', is het eerste woord wat de Madrileen gebruikt om te omschrijven hoe hij zich na de wedstrijd op Baku City Circuit voelt. 'Ik spaarde mijn banden in die eerste ronden. Ik stond op het punt om mijn race te beginnen, maar zodra ik dat wilde doen, verloor ik de hydraulica', zo laat hij via Sky Sports F1 weten hoe het moment voor hem aanvoelde.

Hij zegt Max Verstappen wat ruimte te hebben gegeven in die beginfase zodat zijn banden wat lucht kregen. Hij wilde vervolgens aanzetten, maar zodra hij daarmee begon, nekte een technisch mankement hem. 'Er komen betere dagen aan, maar tot dusver heb ik het geluk niet aan mijn zijde dit jaar', weet hij. Het is de derde keer dat de Ferrari-coureur de eindstreep niet gehaald heeft dit jaar.

Sainz vermoedt een nieuw probleem bij Ferrari

Sainz én teamgenoot Charles Leclerc hebben de nodige technische problemen gehad dit jaar. Denkt Sainz dat dit een fout is bij het materiaal die we al eerder gezien hebben in 2022? 'Ik weet het niet zeker, maar volgens mij heb ik dit probleem nog niet gehad', geeft hij vrij.

'We weten dat we moeten verbeteren. Ik ben vooral erg ongelukkig en het is lastig om in vorm te komen. Ik kan geen twee normale races op rij rijden zonder dat er wat gebeurt. Ik val uit in bocht 9, maar ik moet ronden rijden', concludeert hij. Diverse races wist hij dit jaar niet uit te rijden, en dat gebrek aan vlieguren vindt hij niet prettig. Zo komt hij totaal niet lekker in het seizoen, vindt hij zelf.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws