'Red Bull en Honda blijven samenwerken tot en met 2025' Formule 1
Formule 1

'Red Bull en Honda blijven samenwerken tot en met 2025'

'Red Bull en Honda blijven samenwerken tot en met 2025'

Het heeft er alle schijn van dat Red Bull Racing en Honda samen zullen blijven werken tot 2025. Toen Honda haar vertrek uit de Formule 1 aankondigde, werd rekening gehouden met een overgangsfase die na 2022 ten einde zou komen. Het lijkt alsof Honda echter tot en met het 2025-seizoen de productie en onderhoudswerkzaamheden van de motoren op zich neemt.

Het vertrek van Honda kwam met de kanttekening dat ze Red Bull en AlphaTauri wilden blijven helpen. In het 2022-seizoen maken de teams gebruik van een deels synthetische brandstof. De motoren moeten omgebouwd worden om dit gewijzigde mengsel succesvol te kunnen verwerken en daar zou Honda dus nog mee helpen, om vervolgens de teams los te laten en de productie over te hevelen naar Red Bull.

Nu blijkt dat Honda en Red Bull en ander plan opgesteld hebben. In de komende jaren zal Honda volgens RacingNews365 vanuit Sakura (Japan) de onderhouds- en productiewerkzaamheden op zich nemen. Daarmee nemen ze Red Bull dus flink wat werk uit handen en het team uit Milton Keynes zal dus een ander doel moeten vinden voor de toevoeging aan de Red Bull-campus. Ze bouwen immers wel een bedrijfspand met als doel daar motoren te produceren en onderhouden.

Honda-topman Yamamoto blijft

Ook is er op personeelsniveau meer bekend over de verlengde samenwerking. Masashi Yamamoto, de uitvoerende kracht achter de Formule 1-activiteiten van Honda, zal de overstap maken van Honda naar Red Bull en blijft daarmee dus actief voor het team van Max Verstappen. Welke rol precies weggelegd is voor de Japanner is nog niet duidelijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws