Brown denkt dat Verstappen domineert, niet Red Bull: 'Met twee Sergio's zou titelstrijd spannend zijn' Formule 1
Formule 1

Brown denkt dat Verstappen domineert, niet Red Bull: 'Met twee Sergio's zou titelstrijd spannend zijn'

Brown denkt dat Verstappen domineert, niet Red Bull: 'Met twee Sergio's zou titelstrijd spannend zijn'

Zak Brown denkt dat vooral Max Verstappen het verschil maakt in het kampioenschap en niet Red Bull Racing. De CEO van McLaren denkt dat de titelstrijd een stuk spannender was geweest als de Oostenrijkse renstal twee coureurs als Sergio Pérez in de auto's had zitten. Ondanks de dominantie van de tweevoudig wereldkampioen denkt Brown niet dat het de sport schaadt. De Amerikaan heeft juist bewondering voor de prestaties van Verstappen.

Niemand lijkt Red Bull en Verstappen een strobreedte in de weg te kunnen liggen. Toch ligt dat volgens Brown meer aan Verstappen dan andere mensen willen toegeven. 'Zoveel als Red Bull op dit moment domineert, het is eigenlijk Max die op dit moment domineert. Die combinatie van Max en Red Bull is op dit moment gewoon onverslaanbaar, en Max en het team maken geen fouten', zegt de CEO van McLaren bij ESPN. 'Als ze twee Sergio's in de auto zouden hebben, met alle respect, dan zou dit kampioenschap redelijk spannend zijn. Dus je hebt iets behoorlijk bijzonders met Max en Red Bull.'

'Als je Max eruit haalt en iedereen die dit jaar tweede is geëindigd een overwinning geeft, zou het een behoorlijk competitief en spannend kampioenschap zijn', vervolgt Brown. Coureurs van Aston Martin, Mercedes, Ferrari en ook McLaren stonden al eens naast Verstappen op het podium. Pérez heeft het podium ook vaak gedeeld met zijn teamgenoot, maar de Red Bull-coureur kende ook voldoende mindere Grand Prix-weekenden. 'Je zou vijf teams hebben die dit jaar een race hebben gewonnen.'

Brown: 'Dominantie Verstappen schaadt ons niet'

Enkele analisten en coureurs denken dat de dominantie van Verstappen ervoor zorgt dat mensen minder snel de Formule 1 aanzetten, maar daar is Brown het niet mee eens. 'Ik denk ten eerste dat de races extreem spannend zijn. En het gaat niet alleen om wie er wint, toch?' Bovendien denkt de Amerikaan dat men alleen maar bewondering kan hebben voor de prestaties van de Nederlander. 'We hebben gezien dat Tiger Woods elke keer wint en de kijkcijfers lagen nooit hoger, omdat mensen het bewonderen om een atleet aan de top van de sport te zien. Ik zou niet willen dat het voor altijd doorgaat, maar ik denk niet dat het ons schaadt', aldus Brown.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws