Brown ziet één groot probleem in competitief F1: 'Mag niet ten koste gaan van de sportieve eerlijkheid' Formule 1
Formule 1

Brown ziet één groot probleem in competitief F1: 'Mag niet ten koste gaan van de sportieve eerlijkheid'

Brown ziet één groot probleem in competitief F1: 'Mag niet ten koste gaan van de sportieve eerlijkheid'

Zak Brown is tevreden over de competitiviteit binnen de Formule 1 en dat is in zijn ogen vooral te danken aan het budgetplafond. De CEO van McLaren ziet tien zeer capabele teams en verwacht volgend jaar opnieuw een spannend seizoen. Ondanks de dominantie van Red Bull Racing vindt Brown het lastig om te voorspellen wie de titel pakt. Wel hoopt Brown dat de relatie van de Oostenrijkse renstal met Visa Cash App RB niet te veel invloed zal hebben op het kampioenschap.

Vrijdagochtend werd de nieuwe bolide van Visa Cash App RB onthuld en tijdens de prestentatie sprak Laurent Mekies natuurlijk over de nauwere samenwerking met Red Bull. Door de matige prestaties van het zusterteam in de afgelopen jaren, wilde de Oostenrijkse renstal de samenwerking intensiveren. De CEO van McLaren heeft al meermaals zijn onvrede over de situatie geuit. Brown heeft immers aangegeven dat dergelijke A/B-teams niet toegestaan zijn in andere sporten.

Desondanks is de Amerikaan te spreken over hoe de sport er op dit moment voor staat. Vorig jaar wist Red Bull de titel op dominante wijze naar Milton Keynes te halen, maar dat deed volgens Brown geen afbreuk aan de spanning van het seizoen. 'Ik denk dat het vrij moeilijk is om definitief te zeggen wie er vooraan zal staan, omdat het veld nu zo ongelooflijk dicht bij elkaar ligt. Dit komt echt door de budgetlimiet die voor gelijkheid heeft gezorgd', zegt de CEO tegenover Sky Sports.

Brown hoopt op verandering regelgeving

Toch bestaat er nog wat onvrede over één van de bestaande reglementen. Brown hoopt dat de Formule 1 zijn klachten zeer serieus neemt en in de toekomst naar het probleem zal kijken. 'We hebben nog wat werk te doen rond de regelgeving voor de toekomst. We moeten ervoor zorgen dat deze A/B-teams niet ten koste gaan van de sportieve eerlijkheid nu we deze budgetlimiet hebben ingevoerd. Als dat lukt, zullen we de komende jaren tien zeer competitieve teams hebben.'

McLaren heeft vorig jaar bewezen dat alles in één klap omgedraaid kan worden. De Britse renstal begon met één van de langzaamste auto's, maar eindigde met één van de snelste. Is McLaren dan ook één van de titelfavorieten? 'Alles wijst op dit moment naar Red Bull. Ik denk dat de ontwikkelingssnelheid, zoals je vorig jaar zag met onze raceauto, het moeilijk maakt om definitief te zeggen wie er vooraan zal staan. Mercedes en Ferrari zijn ook ongelooflijke raceteams', concludeert Brown.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws