Buitenlandse media zagen dat Verstappen werd overtroffen: 'De strategie van de pitmuur liet hem in de steek' Formule 1
Formule 1

Buitenlandse media zagen dat Verstappen werd overtroffen: 'De strategie van de pitmuur liet hem in de steek'

Buitenlandse media zagen dat Verstappen werd overtroffen: 'De strategie van de pitmuur liet hem in de steek'

Max Verstappen verliet op zondag Azerbeidzjan met veel punten, maar zonder een overwinning. De Nederlander liep schade op na een incident met George Russell tijdens de Sprint en werd daardoor derde. Tijdens de hoofdrace had de tweevoudig wereldkampioen de balans van de auto niet helemaal voor elkaar. Al met al was het geen slecht weekend voor Verstappen, maar zelf was hij niet helemaal tevreden. De hoogste cijfers van de buitenlandse media gingen dit weekend dan ook niet naar de Nederlander.

Auto, Motor, und Sport (Duitsland) - 8

'Er was geen enkele deelnemer met de perfecte set-up en daardoor waren er veel mogelijkheden om fouten te maken', schrijft het Duitse medium. 'Zelfs Max Verstappen maakte ze. In het duel met George Russell had hij beter kunnen wachten in plaats van zijn voorrang op te eisen. Pérez reed foutloos en weerde elke snelle ronde van zijn achtervolger Verstappen met aplomb af. Verstappen wisselde zijn banden voor de safetycar, Pérez in de safetycar-fase. Het was een kwestie van één ronde.' Auto, Motor, und Sport geeft Verstappen uiteindelijk wel een ruime voldoende, namelijk een acht. Na een teleurstellende weekend voor landgenoot Nyck de Vries kon het Duitse medium er voor hem niks mooiers van maken dan het cijfer één.

La Gazetta dello Sport (Italië) - 9

Zoals Auto, Motor, und Sport al aankaartte, ging Verstappen eigenlijk een ronde te vroeg naar binnen. Als Red Bull Racing hem iets langer buiten had gehouden, dan kon Verstappen ook onder de safetycar naar binnen en had hij waarschijnlijk de leiding kunnen behouden. 'De strategie van de pitmuur liet hem in de steek toen hij aan de leiding lag. Van daaruit begon de race voor de kannibaal. Maar achter Pérez leek hij minder effectief dan normaal. Pérez was tussen de muren van het circuit even comfortabel als in zijn eigen achtertuin. Dat hij Verstappen twee keer heeft weten te verslaan, heeft Checo's zelfvertrouwen een boost gegeven.' La Gazetta dello Sport geeft de Nederlander alsnog een negen.

De Vries kreeg van het Italiaanse medium een vier, geen voldoende dus. La Gazetta was niet te spreken over zijn crash tijdens de hoofdrace in Bakoe. 'Hij startte achteraan en crasht na tien ronden, waarbij de voorwielophanging brak. Daardoor moest de safetycar op de baan komen, en dat kwam Verstappen duur te staan. En om te zeggen dat ze vrienden zijn....' La Gazetta gaf het personeel van de FIA overigens ook een vier, dat vanwege de mensen die in de pitstraat stonden terwijl Esteban Ocon nog binnen moest komen.

The Race (Groot-Brittannië)

In de ranking van The Race komt Verstappen niet verder dan de vijfde plek. Bij het Britse medium stond Charles Leclerc op de eerste plek, gevolgd door Pérez. 'Verstappen was het hele weekend niet honderd procent op zijn gemak met de Red Bull, wat, in combinatie met het feit dat de auto moeite heeft om de voorbanden aan te zetten in de kwalificatie, resulteerde in een tweede plek', schrijft het Britse medium. 'Zijn frustratie in de Sprint was begrijpelijk, maar hij had meer kunnen toegeven in dat conflict. Op zondag had hij de Grand Prix onder controle, maar de stop vlak voor de safetycar gaf het voordeel aan Pérez.'

'Verstappen kon niets doen aan zijn teamgenoot. Ongeacht de pech met de safetycar zou hij in de tweede stint waarschijnlijk onder druk hebben gestaan van Pérez.' De Vries kreeg de laatste plek in de ranking van The Race. 'Nadat hij zijn weekend goed startte, ging alles op in het niets. Op zaterdag belandde hij in de muur nadat hij te laat remde. De Vries zijn zondag was desastreus, hij raakte de muur in bocht vijf.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws