Coronel kijkt met verbazing naar gevecht Verstappen en Hamilton: 'Er is irritatie bij Max' Formule 1
Formule 1

Coronel kijkt met verbazing naar gevecht Verstappen en Hamilton: 'Er is irritatie bij Max'

Coronel kijkt met verbazing naar gevecht Verstappen en Hamilton: 'Er is irritatie bij Max'

Robert Doornbos en Tom Coronel bespreken samen het incident tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton in de tweede vrije training voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. Daarin kwamen de twee elkaar tegen toen ze allebei aan hun run begonnen. Dat leidde vooral tot veel irritatie bij Verstappen, die daarvoor een middelvinger opstak naar Hamilton en over de boordradio riep: 'Stomme idioot'.

'In deze fase doe je een korte run, dus dat was zeg maar na twintig minuten in de training', begint Doornbos zijn uitleg in het Formule 1 Café op Ziggo Sport. 'Max wilde daar zijn run beginnen en Lewis zag een gaatje in die laatste bocht. Hij dacht: 'Ik zet hem er even naast en begin ook mijn run'. Dan is het een dragrace naar bocht 1, die legendarische bocht 1 omhoog, en Lewis heeft dan de binnenkant. Echt close was het.'

'Verstappen weet dat het Hamilton is'

Dat zorgde voor veel frustraties bij Verstappen, die daarna een volgende korte run ook niet kon beginnen vanwege al het verkeer op de baan. Dat zorgde voor de nodige scheldwoorden over de boordradio. 'Hij baalde hier echt van', zag Doornbos. 'En natuurlijk weten die mannen dan van elkaar wie dat dan is. Het kan ook zijn dat hij een Mercedes ziet en kan denken dat het Bottas is, maar hij weet dat het Hamilton is.'

Bij Coronel heerst vooral verbazing over het gevecht in de tweede vrije training. 'Ik weet het niet, wij spelen het spelletje ook, maar niet in de vrije training. Dan begint het wel al heel vroeg. Er is irritatie bij Max, want de Mercedes is gewoon te snel. Ik zie dat hij gewoon iets heeft van: 'Godverdomme, hoe kan dit nou?' Dat is gewoon niet leuk. Als coureur zijnde ga je voor het kampioenschap en je redt het niet', sluit Coronel af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws