Coulthard: 'De schok was voor Hamilton minder groot dan voor Wolff en Mercedes' Formule 1
Formule 1

Coulthard: 'De schok was voor Hamilton minder groot dan voor Wolff en Mercedes'

Coulthard: 'De schok was voor Hamilton minder groot dan voor Wolff en Mercedes'

David Coulthard twijfelt niet aan Lewis Hamiltons terugkeer naar de F1-grid. Hij denkt dat de zevenvoudig wereldkampioen het lastig heeft gehad, maar dat hij zich wel over het verlies van Abu Dhabi 2021 heen zal zetten. Hamilton heeft een contract bij Mercedes en aan dat contract zal hij zich vermoedelijk gewoon uitzitten. Ook denkt Coulthard dat de schok voor Hamilton kleiner was dan voor de rest van zijn team.

Hamilton keert natuurlijk terug naar een grid waarop diverse collega's vermoedelijk vinden dat hij die titel van 2021 minstens zoveel had verdiend als rivaal Max Verstappen. Op het laatste moment werd door de wedstrijdleiding een beslissing genomen die tegen hem werkte. Er wordt in de media veel over gepraat, maar volgens Coulthard zal Hamilton de verhalen opzij schuiven. 'Die gesprekken vindt hij inmiddels vast saai. 'Je bent bestolen, Lewis!' Hij zal dat soort gesprekken waarschijnlijk gewoon uit de weg gaan', meldt de Schot bij Independent.

'De grootste keuze die hij gemaakt heeft, was het ondertekenen van dat tweejarige contract met Mercedes halverwege vorig seizoen. Ik denk niet dat Abu Dhabi daar wat aan verandert', benadrukt de voormalige McLaren-rijder. Met andere woorden: Hamilton zal in 2022 gewoon op de grid te vinden zijn, temeer omdat hij een contract heeft met zijn huidige werkgever voor nog twee seizoenen. Dat contract zal hij volgens Coulthard gewoon honoreren.

'Hamilton minder geschokt dan Mercedes en Wolff'

Hamilton liep na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi naar zijn vader toe en kende duidelijk een emotioneel moment. Volgens Coulthard is dat absoluut niet vreemd, want het was een ontzettend lastige situatie. 'Natuurlijk had hij graag gewonnen, en ik denk dat hij ontzettend emotioneel was, zoals iedereen zou zijn in die situatie', stelt de oud F1-coureur.

'Ik denk echter dat in realiteit de schok voor hem wellicht een stuk kleiner was dan voor Toto Wolff, de rest van het team of zijn fans', meent hij. De reden dat het Hamilton misschien minder raakte dan de rest van de werknemers ziet de Formule 1-kenner vooral in het feit dat F1-coureurs zich los moeten maken van de emoties die hand in hand gaan met winnen en verliezen.

'Ik kan mijzelf niet vergelijken met Hamilton wat betreft succes of snelheid, maar wel met betrekking tot dat emotionele distantiëren dat nodig is als zoiets je overkomt. Die euforie van het succes is vrij snel weg, en dat verslagen gevoel ook', weet Coulthard uit ervaring. Misschien dat de langdurige afwezigheid van Hamilton op social media dus uiteindelijk toch meer toneel is dan dat hij echt emotioneel nog aan het worstelen is met de verliespartij in het Midden-Oosten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws