De Vries over verloren F1-kansen: ‘Veel van wat er is gebeurd, ligt buiten mijn controle’ Formule 1
Formule 1

De Vries over verloren F1-kansen: ‘Veel van wat er is gebeurd, ligt buiten mijn controle’

De Vries over verloren F1-kansen: ‘Veel van wat er is gebeurd, ligt buiten mijn controle’

Nyck De Vries ontpopte zich vorig jaar als een verrassende kandidaat voor een plekje in de Formule 1. De Formule E-wereldkampioen werd volgens de geruchten gelinkt aan plekken bij Williams en Alfa Romeo. Uiteindelijk schopte hij het niet tot de koningsklasse voor 2022, maar De Vries is alsnog positief: hij is blij dat zijn naam überhaupt genoemd werd. De voormalig Formule 2-kampioen hoopt daarnaast dat hij volgend jaar alsnog kans maakt op een F1-zitje.

Even leek het alsof we volgend jaar twee Nederlandse Formule 1-coureurs zouden krijgen. Formule E-rijder en voormalig Formule 2-kampioen Nyck de Vries werd namelijk gelinkt aan maar liefst twee F1-stoeltjes; bij Williams en bij Alfa Romeo. Toen werd aangekondigd dat George Russell naar Mercedes zou verhuizen, leek De Vries – die voor Mercedes rijdt in de FE – een van de hoofdkandidaten voor diens oude plekje. De kans ging echter naar Alexander Albon. Daarna was er nog een tijd lang het gerucht dat de Fries naar Alfa Romeo zou gaan, totdat dat stoeltje aan Guanyu Zhou werd vergeven.

Zo moet De Vries toch genoegen nemen met zijn huidige positie: wereldkampioen FE, langeafstandscoureur en simrijder bij het F1-team van Mercedes. Een teleurstelling voor de man uit Sneek? Dat valt wel mee. ‘Ik was opgetogen en oprecht blij dat mijn naam überhaupt bij de kandidaten genoemd werd. Dat bevestigt hoe mijn potentieel wordt gezien’, aldus De Vries in een interview met Speedweek. De Vries won zijn Formule 2-titel al in 2019, maar werd toen voor een F1-stoeltje afgetroefd door Nicholas Latifi, die dat jaar tweede werd. Dat de Nederlander dit jaar alsnog kans maakte, was dus enigszins een verrassing, ondanks zijn Formule E-wereldtitel.

‘Veel van wat er is gebeurd, ligt buiten mijn controle’

Maar het mocht dus niet zo zijn. Volgens De Vries ligt dat buiten zijn eigen invloed. ‘Het verandert zo snel zo veel. Veel van wat er is gebeurd, ligt buiten mijn controle. Ik kan alleen iets bijdragen door mijn optreden op de baan.’ De man uit Sneek geeft aan dat hij desondanks blij is met wat hij nu kan doen: voor titels rijden, zij het in andere raceklasses. ‘Hier droomt elke jonge rijder van.’ Is de Formule 1-droom dan voorbij? ‘Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet langer voor de Formule 1 mik of dat ik mijn droom opgeef. Maar ik was er niet meer actief mee bezig. Volgend jaar is een nieuw seizoen, eens kijken wat er gebeurt. Ik zal mijn werk zo goed mogelijk doen.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws