Domenicali hoopt op herstelde relatie Red Bull en Mercedes: ‘Dit is nergens goed voor’ Formule 1
Formule 1

Domenicali hoopt op herstelde relatie Red Bull en Mercedes: ‘Dit is nergens goed voor’

Domenicali hoopt op herstelde relatie Red Bull en Mercedes: ‘Dit is nergens goed voor’

Stefano Domenicali, CEO van de Formule 1, hoopt dat de relatie tussen Red Bull Racing en Mercedes hersteld wordt. Die relatie is onder druk komen te staan gedurende het afgelopen seizoen, waarin de twee teams en teambazen vaak kritisch op elkaar waren en veel strijd voerden over regels en beslissingen van stewards en wedstrijdleiding. De Italiaan wil er echter in deze fase nog stil over blijven, om controverse te voorkomen.

Dit seizoen werd gekenmerkt door de intense titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton, maar die strijd werd niet alleen op de baan gevoerd, en niet alleen tussen de rijders. Red Bull en Mercedes lagen regelmatig met elkaar in de clinch, met name na de crash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton op Silverstone, en de daarop volgende overwinning van de Brit. Vanaf dat moment werd de strijd tussen Red Bull en Mercedes steeds meer openbaar: op de publiekelijk uitgezonden ‘FIA Team Radio’ hoorden we hoe de teams de wedstrijdleiding van hun zaak probeerden te overtuigen. In de media spraken de teambazen hun ongenoegen over elkaars team uit, zeker na verdere incidenten in onder andere Italië.

In Brazilië en Jeddah bereikte deze spanning een hoogtepunt. Mercedes had plots een groot snelheidsvoordeel op de rechte stukken. De stewards namen controversiële beslissingen omtrent de achtervleugel van Hamiltons auto, en over de verdedigende acties van Verstappen. In Abu Dhabi stroomden de problemen uiteindelijk over, na de uiterst controversiële slotronden van het kampioenschap. De relatie tussen Red Bull en Mercedes is door dit alles flink afgekoeld, weet ook Formule 1-CEO Stefano Domenicali. Hij hoopt dat de relatie tussen de twee teams hersteld kan worden.

Terughoudend tegen controverse

‘Mensen vrij van onzekerheden slapen het best. Wij hebben echter veel twijfels en moeten die onder ogen komen. Er zijn problemen die we uiteindelijk moeten aanpakken’, sprak de Italiaan erover tegen Motorsport.com. Hij is van plan om de relatie tussen Red Bull en Mercedes van dag tot dag te evalueren. ‘Deze moet hersteld worden, zodat persoonlijke onenigheden worden voorkomen. Die zijn nergens goed voor’, aldus Domenicali.

Daarin is hij vooralsnog echter terughoudend. De tijd is nog niet rijp om in te grijpen, denkt Domenicali, gezien hoe recent de problemen tussen Mercedes en Red Bull zijn. ‘In deze fase is het goed om stil te blijven. Hiermee voorkom je verdere controverse in een kwestie die al verhit is.’ Hij zegt al met Liberty Media en de nieuwe FIA-president Mohammed Ben Sulayem te hebben overlegd over de ‘belangrijkste zaken die hij moet aanpakken’. Dat zijn er namelijk veel, denkt de Formule 1-CEO. Hij benadrukt wel dat het seizoen 2021 ondanks dit alles een prachtig seizoen was. ‘Het is door meer dan twee miljard mensen gevolgd. De Grand Prix in Abu Dhabi was het meest bekeken sportevenement van 2021. Dit zijn bizarre getallen waar we trots op moeten zijn.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws