De Vries wist niks over geruchten Latifi: 'Ik heb mijn toekomst niet in eigen hand' Formule 1
Formule 1

De Vries wist niks over geruchten Latifi: 'Ik heb mijn toekomst niet in eigen hand'

De Vries wist niks over geruchten Latifi: 'Ik heb mijn toekomst niet in eigen hand'

Nyck de Vries weet nog niet wat de toekomst hem zal bieden. De coureur verreed afgelopen vrijdag voor het eerst een vrije training in de Formule 1 en dat deed hij naar behoren. De Vries was een aantal duizendsten van een seconde sneller dan Nicholas Latifi en dat helpt de positie van de Canadees binnen het team van Williams niet. Toch stelt De Vries dat hij zijn toekomst momenteel niet in eigen hand heeft.

De coureur uit Sneek wist in zijn allereerste trainingssessie in de Formule 1 direct te imponeren. De reservecoureur van Mercedes kreeg, als onderdeel van de verplichte young driver tests, de kans om te laten zien wat hij in zijn mars heeft. 'Iemand echt beoordelen op basis van één training kan eigenlijk niet, maar je kunt in een uur tijd toch al wel iets laten zien', wordt De Vries geciteerd door Motorsport.com. 'Dat heb ik in ieder geval geprobeerd te doen.'

De training in de Formule 1 smaakt naar meer voor De Vries. De coureur heeft op het moment echter ook andere verplichtingen, dus waar hij terecht gaat komen, weet de Nederlander nog niet. 'Dan denk je al gauw aan 2023, maar zelf kijk ik er niet zo naar. Ik ben momenteel actief in de Formule E, waarin we de titel verdedigen. Verder ben ik ook betrokken bij het WEC. Ik ben vooral dankbaar voor de kans die ik nu heb gekregen in de Formule 1. Ik weet niet wat de toekomst gaat brengen, maar dat heb ik ook niet zelf in de hand.'

De Vries wist niks van geruchten over Latifi

De positie van Latifi binnen Williams is op het moment wankel. Joe Saward meldde zelfs dat de coureur halverwege dit seizoen vervangen zou worden. Hierbij was De Vries de voornaamste kandidaat. 'Eerlijk gezegd heb ik die berichten op Twitter helemaal niet gelezen. Bij Williams vertelde ze mij het in de vergadering voorafgaand aan het weekend, maar verder ben ik niet echt op de hoogte van alle roddels en dingen die op social media spelen', besluit de coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws