Di Resta vreest voor Ferrari: 'Mercedes is nu al sneller op de zondag' Formule 1
Formule 1

Di Resta vreest voor Ferrari: 'Mercedes is nu al sneller op de zondag'

Di Resta vreest voor Ferrari: 'Mercedes is nu al sneller op de zondag'

Paul di Resta ziet dat alles momenteel misgaat bij het team van Ferrari. De Italiaanse renstal heeft al een tijdje geen race meer weten te winnen en in de laatste twee Grands Prix van het jaar lijkt het team ook geen overwinning meer bij te kunnen schrijven. Op de zondagen is Ferrari namelijk langzamer dan zowel Red Bull Racing als Mercedes. Di Resta denkt dat het team zich al is gaan richten op het 2023-seizoen.

De laatste zege van Ferrari was tijdens de Grand Prix van Oostenrijk toen het team duidelijk de snelste auto kon geven aan Charles Leclerc en Carlos Sainz. Vanaf dat moment staat de Italiaanse renstal droog en wist Red Bull alle races die volgden te winnen. De F1-75 was aan het begin van het jaar nog de snelste en meest veelzijdige auto, maar dat is de afgelopen maanden drastisch veranderd. De Ferrari-coureurs kunnen over één ronde nog wel alles aan elkaar knopen, maar tijdens de races zakt het in elkaar.

Di Resta denkt dat Ferrari serieus achterom moet kijken in het kampioenschap. 'Ik vrees een beetje voor Ferrari, want sinds de maand juli hebben ze geen echte kans meer gehad om een race te winnen', zegt de voormalig Formule 1-coureur bij Sky Sports. 'Het momentum is echt volledig weg en Mercedes heeft Ferrari in weten te halen.' Aan het begin van het seizoen leek Ferrari nog de dominante kracht te zijn. 'Dat concept werkte echt fantastisch. Nu zijn we aan het einde van het jaar en het lijkt er niet meer in te zitten.'

Di Resta: 'Vrees voor het pad dat Ferrari heeft genomen'

Ferrari heeft over één ronde nog steeds wel een hele snelle auto. De potentie is dus nog steeds daar, maar mogelijk wil de Italiaanse renstal deze potentie benutten tijdens het aankomende seizoen. 'Mercedes is nu bijvoorbeeld ook al sneller dan Ferrari op de zondag. Tijdens de kwalificatie kan het team het nog steeds wel bolwerken. Toch vrees ik voor het pad dat ze hebben genomen met de ontwikkeling. Mogelijk zijn ze al snel overgegaan naar de auto van volgend jaar toen ze zich realiseerden dat ze het kampioenschap niet meer zouden winnen', aldus de Sky Sports-verslaggever.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws