F1-CEO niet te spreken over aanpak Andretti: 'Ik had op een andere manier gehandeld' Formule 1
Formule 1

F1-CEO niet te spreken over aanpak Andretti: 'Ik had op een andere manier gehandeld'

F1-CEO niet te spreken over aanpak Andretti: 'Ik had op een andere manier gehandeld'

Stefano Domenicali is niet te spreken over de manier waarop Andretti Autosport, in samenwerking met Cadillac, een intrede in de Formule 1 wil afdwingen. Dat laat de CEO van de koningsklasse weten in een interview met Sky Sports F1. De Italiaan bestempelt de aanpak van Andretti als 'niet slim' en is zeer kritisch.

Domenicali vindt dat het aspirant-F1-team 'tegen het systeem trapt' en vooral 'schreeuwt' over een mogelijke intrede. Zelf zou hij het anders hebben aangepakt. 'Ten eerste, wij zijn erg verwelkomend naar iedereen die waarde met zich meebrengt naar het racen. We moeten iedereen respecteren. Er zijn teams zoals die van Mario en Michael Andretti die erg vocaal zijn over hun interesse, maar het is niet slim om te zeggen dat teams gierig zijn.'

Andretti zou dus vooral respectloos te werk gaan, want er zijn nog meer geïnteresseerden die niet zo vocaal zijn. 'Er is dus een proces dat gerespecteerd dient te worden en wij zullen er samen met de FIA voor zorgen dat dat proces wordt gerespecteerd.' De kans bestaat in ieder geval wel dat er een elfde team komt. 'Als alle elementen er zijn, zullen wij hen welkom heten', legt de CEO van de Formule 1 uit.

Domenicali: 'Ik heb Andretti verteld dat ik op een andere manier zou hebben gehandeld'

Domenicali, die zelf teambaas was bij Ferrari, wil zich dan ook niet laten afleiden door het 'schreeuwen' van Andretti. 'Er zijn veel aspecten waarmee rekening moet worden gehouden en we hoeven niet overdreven te reageren, omdat iemand het systeem onder druk zet. Het proces zal serieus worden uitgevoerd, op de juiste manier. Ik heb Andretti verteld dat ik op een andere manier zou hebben gehandeld', aldus de Italiaan.

Formule 1 live kijken komend seizoen? Bestel Viaplay of F1TV of neem een kijkje op onze Formule 1 tv-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws