F1-coureurs eensgezind na crash Schumacher: 'Hopelijk kunnen we hier iets van leren' Formule 1
Formule 1

F1-coureurs eensgezind na crash Schumacher: 'Hopelijk kunnen we hier iets van leren'

F1-coureurs eensgezind na crash Schumacher: 'Hopelijk kunnen we hier iets van leren'

Verschillende rijders uit de Formule 1 gaven hun mening over de zware crash van Mick Schumacher in de Grand Prix van Monaco. De coureurs vinden dat een auto niet zomaar in twee helften moet kunnen breken. Eensgezind stelden de coureurs dat ze hiervan willen leren.

De Formule 1-coureurs verwachten dat de sport leert van de heftige klapper van Schumacher afgelopen weekend, waarbij de achterkant van zijn Haas-auto werd gespleten. Schumacher werd na de 22G-impact naar het medisch centrum van het circuit gebracht, maar bleef ongedeerd.

‘Ik was blij dat hij in orde was, want dat was eng’, zei Esteban Ocon tegen Racefans. Zijn teamgenoot Fernando Alonso noemde de crash van Schumacher, die plaatsvond in de chicane van het zwembad, ‘enorm’. Alonso vermoedt dat de auto kapot ging vanwege het toegenomen gewicht van de 2022-machines. De laatste regelgeving schrijft een minimumgewicht voor van 798 kilogram voordat er brandstof wordt bijgevuld.

Eerdere crash in Jeddah van Schumacher

‘Ik herinner me ook dat ik het ongeluk in Jeddah heb gezien en dat de auto toen in tweeën splitste’, zei Alonso. ‘De versnellingsbak zat niet in het chassis en in Monaco was hetzelfde aan de hand. Gelukkig is hij in orde, maar het is een groot, groot ongeval. Hopelijk kunnen we ook iets leren van vandaag.’

Williams-coureur Alexander Albon was het daarmee eens: ‘De manier waarop de Haas-auto in tweeën splitste, herinnert je eraan hoe groot de krachten zijn waarmee we te maken krijgen. Ik ben blij dat hij in orde is’, voegde hij eraan toe. ‘Het is natuurlijk best eng om het in tweeën te zien splitsen. Dus we moeten uitzoeken wat daar is gebeurd.’

Gasly verbaast over Virtual Safety Car

Het wrak achtergelaten door de crash van Schumacher verraste ook Pierre Gasly. ‘Ik maakte me zorgen, want toen ik de versnellingsbak er helemaal uit zag komen, was het behoorlijk schokkend’, zei de Fransman.

Gasly sprak zijn verbazing uit dat de Virtual Safety Car in eerste instantie werd gebruikt in plaats van een standaard Safety Car. De FIA ​​ verduidelijkte dat dit was om de Safety Car in staat te stellen de leider van de race onmiddellijk op te pikken en geen tijd te verspillen aan het voorbij laten van andere auto's, wat de herstelwerkzaamheden zou hebben vertraagd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws