F1 in het kort | Pulling domineert in Miami in de F1 Academy, punten voor Nederlanders Formule 1
Formule 1

F1 in het kort | Pulling domineert in Miami in de F1 Academy, punten voor Nederlanders

F1 in het kort | Pulling domineert in Miami in de F1 Academy, punten voor Nederlanders

In de rubriek F1 in het kort houdt F1Maximaal.nl u op de hoogte van het laatste nieuws van de koningsklasse van de autosport dat nét niet in aanmerking komt voor een uitgebreide vermelding, maar uiteraard wel relevant is om toch even te benoemen op de website.

Pulling domineert in Miami in de F1 Academy, punten voor Nederlanders

Abbi Pulling heeft een perfect weekend in Miami afgewerkt. De 21-jarige Britse won op zaterdag al de eerste F1 Academy-race op het Miami International Autodrome, en was ook in de tweede race veruit de sterkste. Pulling bouwt daarmee een grote voorsprong op richting Doriane Pin, die als derde eindigde achter Bianca Bustamente. De Nederlands-Spaanse Maya Weug eindigde als vijfde en behoudt de derde plek in het kampioenschap. Emely de Heus pakte met de tiende plek haar eerste punt in het kampioenschap.

Norris bestraft met fikse boete na oversteken circuit Miami

McLaren-rijder Lando Norris werd op zaterdag in de eerste ronde van de sprintrace in Miami van de baan gereden. De situatie zorgde voor een gele vlag waarna er ook een Safety Car de baan op kwam. In plaats van te wachten op vervoer om hem terug te brengen naar de pitstraat, koos Norris ervoor om zelf de baan over te steken. De korte wandeling werd de McLaren-coureur niet in dank afgenomen aangezien hij gemakkelijk een gevaarlijke situatie had kunnen creëren. De FIA heeft Norris naar aanleiding van het voorval een boete opgelegd van 50.000 euro. De helft daarvan is voorwaardelijk mits Norris dit seizoen niet weer een fout van dezelfde aard begaat. Ook is de coureur gewaarschuwd en volgt bij vijf waarschuwingen een gridstraf van tien plaatsen. Norris heeft zijn excuses aangeboden aan de stewards.

Pulling wint F1 Academy-race in Miami, Weug valt terug na tijdstraf

Net als de Formule 1 is ook de F1 Academy aanwezig in Miami, waar ze jonge talenten het voorprogramma van de Formule 1 verzorgen. In de eerste F1 Academy-race domineerde Abbi Pulling met een voorsprong van vijf seconden op Doriane Pin. De strijd voor de derde plek was veel spannender. De Spaans-Nederlandse Maya Weug zat lang vast achter Hamda Al-Qubaisi, totdat lokale held Chloe Chambers beide dames in één actie inhaalde. Weug kwam wel op een tiende achterstand als vierde over de streep, maar viel met een tijdstraf vanwege het afsnijden van het circuit terug tot de zesde plek. Emely de Heus eindigde als elfde en pakte geen punten.

Albon start sprintrace Miami vanuit de pitstraat

Williams-coureur Alexander Albon zal de sprintrace in Miami vanuit de pitstraat starten. Zijn team heeft na de sprintkwalificatie een paar wijzigingen aangebracht aan de ophanging van zijn bolide en dit is niet toegestaan. Pas na de sprintrace mogen de teams weer aan de bolides sleutelen. Voor Albon heeft dit verder geen grote gevolgen. De Britse Thai, die vrijdag zijn snelste ronde in moest leveren vanwege het overschrijden van de baanlimieten, startte toch al vanaf de laatste startrij.

Aston Martin op de bon geslingerd in Miami

Lance Stroll zorgde in Saoedi-Arabië en China al voor flinke schadeposten voor Aston Martin. In Miami bleef het materiaal vooralsnog heel, maar toch heeft Stroll zijn vader wederom in de buidel laten tasten. De Canadees reed tijdens de vrije training in Miami te hard door de pitstraat, en zijn team krijgt daarvoor de rekening gepresenteerd. Stroll reed 83,5 kilometer per uur, waar 80,0 kilometer per uur de snelheidslimiet is. De FIA maakte bekend dat Aston Martin hiervoor 400 euro zal moeten overmaken.

FIA waarschuwt voor frauduleus bedrijf dat hospitalitypakketten aanbiedt

De FIA is recentelijk op de hoogte gebracht dat een bedrijf genaamd Foresea Ltd mails heeft gestuurd waarin het aanbiedt om hospitalitypakketten te verkopen voor meerdere races van de Formule 1. Op de website van het bestuursorgaan roept de FIA op om er niet in te trappen. 'Als onderdeel van die aanbiedingen kan dit frauduleuze bedrijf proberen zijn potentiële klanten brieven te verstrekken waarin wordt beweerd dat ze door de FIA zijn gestuurd of aan hen worden gestuurd om de toewijzing van hospitalitypassen te bevestigen. Die brieven kunnen de naam en het logo van de FIA bevatten, samen met de namen van bonafide FIA-medewerkers, het logo van de FIA en het F1-logo.

'Foresea Ltd is echter niet gemachtigd door de FIA (of een van haar geaffilieerde entiteiten) om toegangspassen voor hospitalitypakketten te verkopen voor de Grands Prix. De brieven die dit bedrijf mogelijk aan potentiële klanten verstrekt, worden niet door de FIA of enige geautoriseerde entiteiten verzonden. Dienovereenkomstig dient elke vertegenwoordiging van dit bedrijf met betrekking tot de FIA te worden genegeerd.'

Netflix laat eerste beelden zien van nieuwe serie over Senna

Netflix breng een nieuwe serie uit over F1-legende Ayrton Senna, die simpelweg 'Senna' heet. De serie zal zes afleveringen hebben en gaat eind 2024 in première. De afleveringen tonen 'Senna's reis door triomf, teleurstelling, vreugde en verdriet, waarbij zijn persoonlijkheid en persoonlijke relaties worden onthuld'. De fictieserie begint met de oorsprong van de carrière van de drievoudig wereldkampioen, wanneer hij naar Engeland verhuist om deel te nemen aan de Formule Ford, en eindigt met zijn tragische ongeluk in Imola tijdens de Grand Prix van San Marino in 1994. De serie zal stilstaan bij zijn hoogte- en dieptepunten, waaronder zijn emotionele thuiszege op Interlagos in 1991. Acteur Gabriel Leone zal Senna portretteren. Leone had ook al een rol in de film 'Ferrari'.

Vettel bestuurt in Imola de MP4/8 als eerbetoon aan Senna

Dertig jaar na het noodlottige ongeval in Imola waarbij Ayrton Senna tragisch om het leven kwam, zal zijn McLaren weer rondrijden op het Italiaanse circuit. Tijdens het Grand Prix-weekend in Emilia-Romagna zal niemand minder dan viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel de Braziliaan eren door achter het stuur van de MP4/8 te kruipen.

Ook het F1-team van McLaren haalt grote sponsor binnen

Eerder kondigde Ferrari met HP al een nieuwe titelsponsor aan, maar ook directe concurrent McLaren heeft een mooie deal met een megabedrijf gesloten. De Britse renstal uit Woking is namelijk een meerjarige verbintenis aangegaan met eBay. CEO Zak Brown is vanzelfsprekend ontzettend blij met de deal. 'McLaren Racing en eBay hebben een geweldige synergie. De beide merken zetten zich in voor een gepassioneerde gemeenschap van volgers. We kijken ernaar uit om te gaan racen met 's werelds meest iconische online marktplaats', aldus de Amerikaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws