F1 Live 7:00u | Tweede vrije training Grand Prix van Australië 2023 Formule 1
Formule 1

F1 Live 7:00u | Tweede vrije training Grand Prix van Australië 2023

F1 Live 7:00u | Tweede vrije training Grand Prix van Australië 2023

Max Verstappen was iedereen te snel af in de eerste vrije training van het weekend. Nadat de wekkers voor de Europese kijkers ontzettend vroeg afgingen op vrijdag 31 maart, vindt de tweede vrije training op een iets gezonder tijdstip plaats voor het slaapritme van de fans. Hoe dan ook was de eerste sessie niet saai, vanwege een GPS-probleem en verschillende coureurs die uitstapjes maakten door het gras of de grindbak. De tweede training start om 7:00u en zoals altijd houdt F1Maximaal alle ontwikkelingen uit Melbourne bij middels dit liveblog.

De eerste sessie van het weekend verliep voor Red Bull Racing bijna helemaal op rolletjes. Op een pirouette van Verstappen en een uitstapje van Sergio Pérez naast de baan na, verliep de training vlekkeloos. De Nederlander klokte de snelste tijd met een set rode banden, terwijl zijn Mexicaanse teamgenoot tot een derde tijd kwam met de gele band. Pérez leek bloedsnel te zijn met de mediumband, al wist Lewis Hamilton voor het einde van de training nog gauw wat van de tijd van de Red Bull-coureur af te snoepen en P2 over te nemen.

Sergio Pérez kwam in de eerste bocht even naast het circuit terecht.
Sergio Pérez kwam in de eerste bocht even naast het circuit terecht.

De eerste vrije training verliep wat rommelig met tweemaal een rode vlag. De eerste rodevlag-situatie werd veroorzaakt door een GPS-probleem op het Albert Park Circuit, terwijl een technisch probleem aan de Williams van Logan Sargeant een vroegtijdig einde van de sessie inluidde. Daarnaast zorgde het lage gripniveau op het stratencircuit voor veel uitstapjes naast de baan. Verschillende coureurs spinden of kwamen in het gras of de grindbak terecht. Dat deerde de Oostenrijkse renstal in ieder geval niet heel erg, aangezien het Red Bull-duo de sessie lang domineerde. Fernando Alonso kwam na het eerste half uur ook even in de top drie kijken, maar eindigde uiteindelijk als vierde, terwijl een snelle ronde aan het einde van de sessie Hamilton een tweede plek opleverde.

Gaat Red Bull de tweede vrije training aan kop afsluiten?

Tot dusver ziet het er goed uit voor het team van Verstappen en Pérez, maar er kan vanzelfsprekend nog van alles gebeuren. De tweede vrije training wordt verreden in de late middag in Melbourne, dus zal de baan weer anders aanvoelen dan eerder op de dag. Op het stratencircuit in Australië begonnen de coureurs met weinig grip. Tijdens de tweede vrije training gaan we zien of daar inmiddels verandering in gekomen is. Daarnaast is er kans op lichte regen in de namiddag in Melbourne.

Tijdens de eerste sessie zat Mercedes er met Hamilton goed bij. De Brit wist immers nog gauw voor de rode vlag de tweede tijd te pakken. Beide Zilverpijlen zijn inmiddels voorzien van een nieuwe versnellingsbak. Ook Ferrari kon goed meekomen gedurende de eerste sessie van het weekend. In de tweede sessie hoopt de Scuderia voort te borduren op het goede werk uit de openingssessie. Aston Martin liet nog niet het achterste van de tong zien, maar zal in de tweede sessie meer van haar potentieel willen tonen.

GP Australië live kijken?

Kan Red Bull de sterke openingsfase van het seizoen in Australië een vervolg geven? De Grand Prix van Australië wordt onder andere uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf live-beelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders van het hele seizoen: bekijk dan deze pagina.

Wed op GP Australië

Denk je dat Verstappen het dit weekend goed gaat doen, of juist niet? Check dan de odds voor de aankomende sessies. Hier vind je elk weekend de quoteringen voor een zege van de Nederlander, en daar valt bijvoorbeeld ook te lezen hoeveel geld je terugkrijgt wanneer je denkt dat Verstappen een sessie op de eerste plaats afsluit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws