Ferrari kritisch door onregelmatigheid: 'Dan hadden we een andere race gereden' Formule 1
Formule 1

Ferrari kritisch door onregelmatigheid: 'Dan hadden we een andere race gereden'

Ferrari kritisch door onregelmatigheid: 'Dan hadden we een andere race gereden'

Ferrari is kritisch op de onregelmatigheid van de wedstrijdleiding. In Japan werd er snel na de race besloten dat Charles Leclerc een straf van vijf seconden kreeg, voor het afsnijden van een bocht. Deze beslissing zorgde ervoor dat Max Verstappen in Suzuka zijn tweede wereldkampioenschap kon veiligstellen.

De kritiek van de Italiaanse renstal heeft te maken met de beslissing een week eerder. Het duurde toen na de race van Singapore erg lang voordat er een beslissing kwam over een straf voor Sergio Pérez. De Mexicaan had te veel ruimte gelaten tot de safety car en ontving daarvoor een straf van vijf seconden. Dat was nadat de coureur zelf zijn kant van het verhaal had kunnen vertellen.

In Japan was er volgens Ferrari geen ruimte om hun licht op de situatie te schijnen. Leclerc sneed daar toen een bocht af, wat hem volgens de wedstrijdleiding voordeel gaf ten opzichte van Pérez die daar vlak achter reed. Toen de coureurs bezig waren met de interviews na afloop van de race werd de straf van de Monegask bekendgemaakt.

'Dan zou Charles de race gewonnen hebben'

Volgens de teambaas van Ferrari, Mattia Binotto, was de uitslag in Singapore anders geweest als toen de beslissing ook zo snel was genomen. Volgens Ferrari zou hij dan namelijk binnen de vijf seconden zijn gebleven door de banden voorzichtiger te gebruiken.

'Als de sportcommissarissen toen net zo snel hadden gehandeld, hadden we een andere race gereden', vertelt de in Zwitserland geboren Italiaan. 'Dan zou Charles de banden hebben gemanaged en de race hebben gewonnen vanuit ons oogpunt', verklaart de teambaas, geciteerd door Auto Motor und Sport.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws