Ralf Schumacher over titel van Verstappen: 'Vorig jaar in de laatste ronde, nu de laatste bocht' Formule 1
Formule 1

Ralf Schumacher over titel van Verstappen: 'Vorig jaar in de laatste ronde, nu de laatste bocht'

Ralf Schumacher over titel van Verstappen: 'Vorig jaar in de laatste ronde, nu de laatste bocht'

Ralf Schumacher blikt terug op de race die Max Verstappen kampioen maakte. Tijdens de Grand Prix van Japan waren er volgens hem twee zaken die ervoor zorgden dat de Nederlander de titel al op zak heeft. Ook staat hij nog even stil bij de verwarring over de hoeveelheid uitgereikte punten.

Schumacher denkt dat er twee gebeurtenissen in de race hebben bijgedragen aan de titel van Verstappen. 'Dat was allereerst de tegenaanval van Max in de eerste bocht tegen de aanval van Charles Leclerc. Verstappen kon vooraan blijven en vervolgens wegrijden. In deze omstandigheden, met deze spray was dat geweldig voor hem', verklaart de Duitser, geciteerd door Speedweek.

De tweede gebeurtenis was volgens hem ook erg belangrijk. 'We mogen zijn teamgenoot Sergio Pérez niet vergeten. Hij maakte hem uiteindelijk wereldkampioen met zijn aanval op Leclerc in de laatste bocht, wat vervolgens leidde tot een penalty voor de Ferrari-coureur', legt Schumacher uit. 'Vorig jaar werd Max in de laatste ronde wereldkampioen, nu in de laatste bocht', merkt hij lachend op.

'De slimme koppen van Red Bull wisten het niet in detail'

Dat Verstappen ook echt het kampioenschap had gewonnen was bij de teams, fans en de coureur zelf na de race nog een tijd onduidelijk. Iedereen ging er eigenlijk vanuit dat de race om halve punten ging, omdat er minder dan 75 procent van de raceafstand was verreden. Echter bleek de regel te zijn dat er volledige punten worden uitgedeeld als de finishvlag 'gewoon' valt.

'We kunnen allemaal de regels doorlezen, maar blijkbaar wisten zelfs de slimme koppen van Red Bull Racing deze regels niet in detail', verklaart Schumacher over de onduidelijkheid. Hij vindt dat er een aanpassing in de reglementen moet komen. 'Er moet ergens een mini-artikel zijn dat dit hele puntensysteem over de kop gooit als de race opnieuw start', eindigt de oud-Formule 1-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws