Leclerc bespreekt 'allesbeslissende tijdstraf' waardoor de titel definitief uit handen viel Formule 1
Formule 1

Leclerc bespreekt 'allesbeslissende tijdstraf' waardoor de titel definitief uit handen viel

Leclerc bespreekt 'allesbeslissende tijdstraf' waardoor de titel definitief uit handen viel

Charles Leclerc kreeg in de slotfase van de Grand Prix van Japan een tijdstraf van vijf seconden waarmee het kampioenschap definitief tussen de vingers van de Ferrari-rijder doorglipte. Max Verstappen had daardoor een voorsprong die groot genoeg was om de titel in Suzuka vast te stellen. De Monegask erkent dat hij een fout heeft gemaakt en dat die vijf seconden terecht waren.

In de laatste ronde van de race op het natte Suzuka was Leclerc in gevecht met Red Bull Racing-coureur Sergio Pérez. Leclerc maakte een fout, en probeerde die direct goed te maken door rechtdoor te rijden, maar dat was niet de bedoeling. De FIA deelde hiervoor een tijdstraf uit van vijf seconden, wat Verstappen uiteindelijk de titel in Japan opleverde. 'Ja, ik maakte een fout', zegt Leclerc, eerlijk bij de internationale media na afloop van de race. 'Ik probeerde mijn fout recht te trekken door rechtdoor te gaan, maar ik had niet door dat het de laatste ronde was.'

Het was inderdaad even verwarrend of het de laatste ronde was op niet, maar de vlag viel voor de Nederlander aan kop, dus was het ook de laatste ronde voor de rest van het veld. 'We waren erg snel voor zo'n vier of vijf rondes, maar ja, de race is langer dan dat', zucht de Ferrari-rijder. 'De voorbanden waren op en daarna was het overleven tot het einde van de race.' Daardoor kon Verstappen zijn voorsprong opbouwen en opende Pérez de jacht op de Monegask die voor hem reed. Hij kon hem net niet pakken, maar door de tijdstraf promoveerde de Mexicaan naar P2.

Leclerc had sterke start, maar daar bleef het bij

De Ferrari-coureur had een goede start, hij was zelfs beter weg dan de Nederlander, maar die durfde buitenom te gaan en liet zijn auto staan om de leiding weer over te nemen. Verstappen vertrok vlot na de herstart, waardoor Leclerc in niemandsland reed totdat de andere Red Bull-rijder eraan kwam. 'Het einde van de race was heel erg moeilijk. Checo legde veel druk op me en ik had moeite met de voorbanden. Uiteindelijk maakte ik een fout. We hadden het echt heel erg lastig vandaag', aldus Leclerc.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws