Ferrari niet blij met F1-tijdstraf Leclerc, maar gaat het niet aanvechten Formule 1
Formule 1

Ferrari niet blij met F1-tijdstraf Leclerc, maar gaat het niet aanvechten

Ferrari niet blij met F1-tijdstraf Leclerc, maar gaat het niet aanvechten

Ferrari is niet blij met de tijdstraf die Charles Leclerc na de Grand Prix van Japan heeft ontvangen, maar gaat het niet aanvechten. Dat vertelt teambaas Mattia Binotto tegenover de Italiaanse tak van Sky Sport. Het Italiaanse team wil alleen wel weten waarom er zo snel een besluit genomen kon worden over de tijdstraf.

'Mijn felicitaties aan Max', begint Binotto na afloop van een bijzondere race op het Suzuka Circuit. Verstappen won de race voor Sergio Pérez en Leclerc, die door een tijdstraf zijn tweede plek moest afstaan aan de Mexicaan. De Monegask sneed de laatste chicane af in de laatste ronde en duwde Pérez vervolgens van de baan om te verdedigen.

Binotto gefrustreerd met F1-wedstrijdleiding

De wedstrijdleiding was er snel bij en gaf Leclerc direct na de race een tijdstraf van vijf seconden voor het incident. Het leidt tot frustratie bij Binotto. 'Het is belachelijk dat ze drie uur nodig hadden in Singapore, maar hier slechts een paar minuten', verwijst de Ferrari-teambaas naar de straf van Pérez vorig weekend wegens safety car-overtredingen. Toen nam de wedstrijdleiding de tijd om straffen uit te delen.

Binotto vindt dat de FIA had moeten wachten en naar het verhaal van de coureurs had moeten luisteren. 'Ze wilden niks horen van de coureurs, terwijl ze dat wel deden in Singapore.' Binotto is er bovendien van overtuigd dat Leclerc geen tijd won met het afsnijden van de laatste chicane, maar de straf aanvechten zal Ferrari in ieder geval niet doen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws