Ferrari neemt resultaten maar voor lief: 'Er was ook niet veel meer dat we konden doen' Formule 1
Formule 1

Ferrari neemt resultaten maar voor lief: 'Er was ook niet veel meer dat we konden doen'

Ferrari neemt resultaten maar voor lief: 'Er was ook niet veel meer dat we konden doen'

Charles Leclerc en Carlos Sainz kunnen niet anders dan de resultaten van de sprintrace accepteren. Sainz reed een sterke sprintrace en profiteerde van de bandenslijtage van Max Verstappen, maar de Ferrari-rijder krijgt nog een gridstraf van vijf plekken voor de hoofdrace. Leclerc startte vanaf de tiende positie en wist wat plekken goed te maken, maar erg vlot ging het niet. Ferrari neemt de resultaten maar voor lief.

Na een frustrerende vrijdag begon de Monegask vanuit de tiende stek aan de sprintrace op Interlagos. Het schoot echter niet heel erg op, al wilde Ferrari ook niet te veel risico's nemen. 'Er was ook niet veel meer wat we konden doen', vertelt Leclerc aan Viaplay. 'We namen niet te veel risico in het begin en probeerden de banden in leven te houden tot het einde', gaat de Monegask verder. Vanwege zijn voorzichtigheid bij de start duurde het even voordat hij begon met inhalen.

'Het ging erom dat we wat plekken wonnen en onszelf in de best mogelijke positie kregen voor de race', stelt Leclerc. Mercedes zal de sprintrace aanvangen vanaf de eerste startrij, gevolgd door Red Bull Racing. Daarachter zal het Ferrari-duo de sprintrace op de grid verschijnen. 'Mercedes was erg snel, maar ik denk dat wij qua snelheid erg sterk waren. We zullen zien. Volgens mij start ik vijfde, omdat Carlos een penalty krijgt. Maar hopelijk kan hij zo snel mogelijk naar voren komen.'

Sainz: 'Je moet agressief zijn bij het remmen, anders kom je er niet voorbij' 

Sainz had waarschijnlijk de meest spannende race van de twee Ferrari-rijders, hij kon voorin het veld namelijk vechten met Verstappen. Het gevecht was wel op het randje, de Nederlander verdedigde hard en de twee raakten elkaar ook nog even. 'Ik was zeker op de limiet', vertelt Sainz aan Sky Sports. 'Je moet agressief zijn bij het remmen, anders kom je er niet voorbij', gaat hij verder. 'Mijn excuses als we elkaar raakten', richt hij zijn woorden richting Verstappen. Bij het contact tussen de twee bolides beschadigde de wingendplate van Verstappen.

'We hadden wat meer last van bandendegradatie dan de Mercedessen, maar ik moest hard pushen vanwege de penalty', vervolgt de Spanjaard. 'Ik was blij met de race en met onze snelheid. We hebben zeker een goede pace, al zien de Mercedessen er wel snel uit. We hebben een goede race nodig als we ze morgen op de baan willen verslaan', aldus Sainz. Ferrari en Mercedes voeren nu de strijd voor P2 in het kampioenschap. Ferrari heeft een voorsprong van 36 punten op de Duitse renstal, en die voorsprong hopen ze of uit te breiden, of vast te houden tot het einde van het seizoen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws