Ferrari sluit zich aan bij Mercedes over overschrijden van budgetplafond Formule 1
Formule 1

Ferrari sluit zich aan bij Mercedes over overschrijden van budgetplafond

Ferrari sluit zich aan bij Mercedes over overschrijden van budgetplafond

Laurent Mekies, de technisch directeur van Ferrari, kan zich vinden in de opmerkingen van Toto Wolff over de mogelijke budgetplafond-overschrijding van Red Bull Racing. Het zou gaan over een ruime hoeveelheid geld die de Oostenrijkse renstal in 2021 extra heeft uitgeven. Ferrari ziet het als een zeer ernstige zaak die de FIA met spoed op moet lossen.

Naast de kans dat Max Verstappen zijn tweede titel pakt op Singapore tijdens het raceweekend is ook het dilemma met het budgetplafond van Red Bull Racing van 2021 een gespreksonderwerp. Het team wordt verdacht van het overschrijden van het budget dat ze mogen gebruiken voor de ontwikkeling van de auto. Als dit zo is, dan heeft het team van Verstappen daar veel voordelen uit kunnen halen ten opzichte van de andere teams

Meerdere teams, waaronder Mercedes, en nu ook Ferrari, eisen dat de FIA dit gaat onderzoeken. 'Het is een zeer urgente zaak', vertelt Mekies aan de Italiaanse tak van Sky Sports. 'We hebben de verwachting dat de FIA een streng en transparant beleid gaat volgen. Als het echt zo is, dan zijn er serieuze gevolgen.' En dat is zo. Als Red Bull meer dan vijf procent van het budget meer heeft gebruikt, kan het een diskwalificatie opleveren. 'We nemen de zaak heel serieus.'

Mekies: 'Er moet onderzocht worden of het invloed had op 2022 en 2023'

Tot nu toe draait het alleen maar om speculaties en bij elkaar geraapte beschuldigingen aan het adres van het Oostenrijkse team, daarom verwacht de Fransman dat het grondig onderzocht wordt om achter de waarheid te komen. 'De laatste paar maanden heeft de FIA streng en rechtvaardig gehandeld. We vertrouwen volledig op hen en we verwachten transparante regels die voor iedereen geldig zijn', legt Mekies uit.

'Wat nu relevant is, is het onderzoeken in welke mate het budgetplafond is overschreden. Er moet onderzocht worden of het invloed had op 2022 en 2023.' Ferrari is een van de teams die eerder al pleitte voor meer handhaving en toezicht op het financiële aspect van de Formule 1. Of Red Bull daadwerkelijk het budgetplafond heeft overschreven en om wat voor bedrag het gaat, is geen duidelijkheid over.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws