Ferrari-veteraan: 'Voor je het weet is hij wereldkampioen' Formule 1
Formule 1

Ferrari-veteraan: 'Voor je het weet is hij wereldkampioen'

Ferrari-veteraan: 'Voor je het weet is hij wereldkampioen'

Jean Alesi denkt dat het een kwestie van tijd is voordat Charles Leclerc wereldkampioen is. Te gast bij het Italiaanse radioprogramma RadioRai 'I Lunatici licht hij ook toe wat hij van de sport deze dagen vindt.

Hij opent met zijn analyse over de huidige Formule 1: 'Het is niet saaier dan vroeger, wij kijken er gewoon anders naar. We zijn verwend geraakt. De coureurs zijn getraind en klaargestoomd, de auto's snel en krachtig. We zien altijd mooie gevechten, ik hou ervan.'

De cryptische mening van de Fransman is duidelijk. In de jaren '80 en '90, toen we rivaliteiten kenden van het kaliber Senna-Prost, werd de kijker elk weekend getrakteerd op spektakel. Maar ook nu zien we duidelijke tegenstanders ontstaan, zoals in Groot-Brittannië; Max Verstappen en Charles Leclerc.

Alesi praat over het vroegere Ferrari

Als een oude liefde haalt hij het team aan: 'Ze was niet altijd even sterk in mijn tijd, maar ze was altijd te mooiste. Betrouwbaarheid was niet het sterkste punt, maar om naar Maranello te rijden, Fiorano (het privécircuit van Ferrari) op rijden en racen, dat was iets unieks.'

'Wat je bij Ferrari meemaakt, kan je nergens anders ervaren. Ik heb altijd veel vertrouwen en respect gehad voor het Ferrari-rood', vervolgt de oud Ferrari-coureur, die één race wist te winnen in zijn loopbaan.

Formule 1-coureurs vandaag de dag

Ook praat hij graag over de Formule 1-coureurs van vroeger, maar laat hij de coureurs van de huidige grid ook niet onbesproken. Pratend over de oude rotten springen er twee uit 'Juan Manuel Fangio is een held en Senna was de meest indrukwekkende rijder. Hij kon de machines controleren als geen ander.'

Voor Alesi was er in 2019 maar één échte ster op het circuit te vinden, toevallig droeg hij ook het Ferrari-rood: 'Leclerc is een fenomeen. Voor je het weet is hij wereldkampioen.' (Foto: Ferrari F1 Team)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws