FIA deelt details van zware 2020-crashes Leclerc en Stroll Formule 1
Formule 1

FIA deelt details van zware 2020-crashes Leclerc en Stroll

FIA deelt details van zware 2020-crashes Leclerc en Stroll

De FIA heeft details naar buiten gebracht van twee van de hevigste ongelukken van het 2020-seizoen. Charles Leclerc en Lance Stroll moesten allebei de race eenmaal vroegtijdig staken ten gevolge van flinke klappers. Voor Leclerc kwam deze klapper in Monza, in Mugello was Stroll de sigaar. Beide heren kwamen ongeschonden uit deze aanvaringen met de muur, maar hebben wel een flinke tik te verduren gekregen.

Allereerst heeft Auto, Motor und Sport het over het incident van Leclerc. Tijdens de Grand Prix van Italië schoot de Monegask met 210 kilometer per uur uit de bocht, waarna er meteen een rode vlag gezwaaid werd. Het incident werd door de FIA dus als zeer ernstig ingeschat. Bij het uitkomen van de Parabolica verloor hij de controle over het stuur en raakte hij de barrières in een hoek van 27 graden. Binnen 7,5 meter kwam zijn SF1000 van 155 kilometer per uur tot stilstand. Toen de auto ongeveer een meter in de bandenstapel had afgelegd, tikte Leclerc 32g aan kracht aan.

Stroll schiet van de baan

Ook over het incident van Stroll is meer informatie vrijgegeven. Stroll was al een stuk meer vertraagd voordat hij de barrière raakte omdat er in Mugello een flinke grindbak tussen hemzelf en de muur zat. Hij vloog met 217 kilometer per uur uit de bocht maar werd door circa 50 meter aan grind afgeremd tot een snelheid van 97 kilometer per uur. In een hoek van 48 graden kwam de Racing Point-man in de bandenstapel terecht. Bij Stroll was de hoogst gemeten g-kracht 19g. Ook Stroll kwam ongeschonden uit het ongeluk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws