Brundle looft kalme Verstappen: 'Fair en professioneel in zijn verdediging tegen de Ferrari's' Formule 1
Formule 1

Brundle looft kalme Verstappen: 'Fair en professioneel in zijn verdediging tegen de Ferrari's'

Brundle looft kalme Verstappen: 'Fair en professioneel in zijn verdediging tegen de Ferrari's'

Martin Brundle zag dat Red Bull Racing simpelweg te kort kwam tegen Ferrari afgelopen weekend. Max Verstappen kon zijn poleposition niet omzetten in een overwinning, en het was uiteindelijk Charles Leclerc die als eerste over de streep kwam. Brundle merkte bovendien op dat Verstappen heel erg kalm was tijdens de race, en dat hij heel erg professioneel omging met het gevecht met Leclerc en Carlos Sainz. Wel vindt de Sky Sports-commentator dat er momenteel niet genoeg spanning is in de titelstrijd.

Op zaterdag leek Red Bull nog de sterkste auto te hebben. Alleen was de stemming bij Ferrari opperbest na de sprintrace. 'Verstappen won de sprintrace in een mooi galop, waarbij Red Bull de dominantie in haar thuisrace maar weer eens onderstreepte', schrijft Brundle in zijn column voor Sky Sports. 'Leclerc kwam daarna over de streep met het idee dat hij Verstappen wel kon pakken, en het leek erop alsof alleen hij dat geloofde. Op de ochtend van de race was hij heel positief, en het bleek dus dat hij volledig gelijk had.'

Bij Red Bull werd ervoor gesproken over de hoge bandendegradatie op de zondag. Hierdoor kreeg Ferrari de overwinning haast aangereikt, en kwam Leclerc geen moment in de problemen. 'De Ferrari's van Leclerc en Sainz waren simpelweg beter voor de banden, en een stuk sneller dan Verstappen. Ze konden tijdens hun pitstops telkens weet de baanpositie terugpakken, en Max was daarin heel erg fair en professioneel in zijn verdediging. Dat heeft hij vaker laten zien dit jaar.'

Brundle: 'Verstappen kalm aan de leiding in het kampioenschap'

Door de overwinning van Leclerc is de achterstand nu 38 punten op Verstappen. Brundle mist de echte spanning in de titelstrijd. 'Max gaat kalm aan de leiding van het kampioenschap, maar het had anders kunnen zijn als de Ferrari wat betrouwbaarder was in Spanje en Azerbeidzjan, en als het team strategisch wat scherper was in Monaco en Silverstone. Als je door een neutrale bril kijkt dan lijkt het erop alsof een cliffhanger in het kampioenschap ons ontnomen wordt', aldus de verslaggever.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws