Gasly zette emoties aan de kant: 'Je moet pragmatisch naar je carrière kijken' Formule 1
Formule 1

Gasly zette emoties aan de kant: 'Je moet pragmatisch naar je carrière kijken'

Gasly zette emoties aan de kant: 'Je moet pragmatisch naar je carrière kijken'

Pierre Gasly legt uit dat hij voor zijn keuze om te vertrekken bij AlphaTauri zijn emoties aan de kant moest zetten. De Fransman zal komend seizoen uitkomen voor het team van Alpine en verlaat daarmee het zusterteam van Red Bull Racing. De coureur legt uit dat hij de keuze maakte, omdat hij bij de Franse renstal beter zal kunnen presteren dan bij zijn oude team.

Gasly was bij het maken van de keuze voor zijn overstap naar het team van Alpine rationeel. 'Als je naar een carrière kijkt moet je pragmatisch zijn', zo begint de 26-jarige tegenover Motorsport.com. 'Ik weet waar ik heen wil en wat ik wil bereiken in de Formule 1. Je moet je emoties aan de kant zetten en er gewoon op een pragmatische manier naar kijken: waar heb ik de beste kansen om mijn doelen te bereiken? Dat is waarom ik vooral afging op prestaties, en op een auto waar ik nog beter kan presteren.'

Gasly: 'Heb negentig procent van mijn F1-tijd met deze jongens doorgebracht'

Wel vertelt de Fransman dat hij bij zijn vertrek bij AlphaTauri veel emoties voelde. 'Ik sprak natuurlijk met het hele team, alle engineers en alle monteurs. Voor mij zijn ze familie geweest in alle jaren dat ik in de Formule 1 reed', vervolgt Gasly. Hij maakte in 2017 zijn debuut in de koningsklasse voor het team van Toro Rosso als vervanger van Daniil Kvyat en is sinds die tijd bij de Red Bull-familie gebleven.

Vanaf komend seizoen zal hij dus bij Alpine rijden en dan zal hij de mensen bij AlphaTauri zeker gaan missen. 'Ik heb vijf jaar en negentig procent van mijn tijd in Formule 1 met deze jongens doorgebracht. Het wordt natuurlijk een grote verandering. Dat wordt het voor hen ook als ze een nieuwe coureur verwelkomen terwijl ze mij de laatste vijf jaren aan het einde van februari op de fabriek aan hebben zien komen', eindigt Gasly.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws