Ralf Schumacher over Sargeant en neefje Mick: 'Hij weet al dat zijn lot bezegeld is' Formule 1
Formule 1

Ralf Schumacher over Sargeant en neefje Mick: 'Hij weet al dat zijn lot bezegeld is'

Ralf Schumacher over Sargeant en neefje Mick: 'Hij weet al dat zijn lot bezegeld is'

Volgens Ralf Schumacher heeft Williams zijn keuze omtrent Logan Sargeant gemaakt na het raceweekend in Zandvoort. De Amerikaanse rookie haalde zaterdag nog voor het eerst in zijn carrière Q3, maar zette zijn wagen niet veel later in de muur. Een dag later tijdens de race hetzelfde verhaal. Naar aanleiding van deze fouten, denkt de voormalige coureur dat Sargeant zijn dagen bij de Britse renstal geteld zijn. Komt er binnenkort dan een plaatsje vrij voor zijn neefje, Mick Schumacher?

Ondanks dat Williams-teambaas James Vowles aangaf dat de crash tijdens de race niet de schuld van Sargeant was, maar wel kon worden toegeschreven aan een hydraulische lek, trekt Schumacher zijn conclusies na de Nederlandse Grand Prix. De Amerikaan is bezig aan zijn eerste seizoen in de Formule 1 en wist tot nog toe geen punten te verzamelen. Na zijn crash in bocht acht, streek Sargeant zichtbaar aangeslagen neer in het gras aan de kant van het circuit. Volgens Schumacher sprak diens reactie boekdelen over zijn toekomst bij Williams.

'Logan zag er enorm verdrietig uit na zijn crash', schreef de voormalig F1-coureur in zijn column voor Sky Deutschland. 'De Amerikaan vecht voor zijn zitje bij Williams. Dit weekend interviewde ik Vowles en ik had de indruk dat hij oprecht tevreden is met de prestaties van Sargeant. Echter, als ik zag hoe aangedaan hij was na de crash, kreeg ik de indruk dat hij al wist dat zijn lot bezegeld was.' Schumacher benadrukte wel dat 'het maar een gevoel was'.

Krijgt Mick Schumacher een nieuwe kans in de F1?

Die andere Williams-coureur Alexander Albon scoorde dit weekend wel weer punten. De Britse renstal staat momenteel met vijftien punten op de zevende plaats in het constructeurskampioenschap en lijkt aan een gestage opmars bezig. Volgens Schumacher is Williams dan ook een 'interessante plek' voor talloze coureurs, inclusief zijn neefje. Al bagatelliseerde de Duitser de speculaties omtrent een overstap van Mick naar Williams wel. 'Ik zou er niet te veel aandacht aan besteden', zei Schumacher. 'Er zijn ontelbaar veel coureurs die in de Formule 1 proberen te geraken. Aan de andere kant is het een heel dynamische sport, waarin alles kan gebeuren. Hij (Mick, red.) moet gewoon geduldig blijven', aldus oom Schumacher.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws