Geeft Sainz weer een hint? 'Ik geniet nu maar van de podiums, voor als dat volgend jaar niet kan' Formule 1
Formule 1

Geeft Sainz weer een hint? 'Ik geniet nu maar van de podiums, voor als dat volgend jaar niet kan'

Geeft Sainz weer een hint? 'Ik geniet nu maar van de podiums, voor als dat volgend jaar niet kan'

Carlos Sainz kreeg een cadeautje tijdens de Grand Prix van Oostenrijk in de vorm van de derde podiumplek. De Spanjaard heeft zo aardig wat punten kunnen verzamelen ten opzichte van zijn teamgenoot Charles Leclerc, die buiten de punten eindigde na schade op te hebben gelopen in de eerste ronde. Daar is hij echter niet mee bezig. Hij koestert deze momenten. Wat zegt dat over volgend jaar?

Het verhaal is inmiddels wel bekend: Lando Norris en Max Verstappen vochten met elkaar in de slotfase van de Grand Prix van Oostenrijk en raakten elkaar, waardoor het in trainen eindigde voor beide coureurs. George Russell nam de leiding in de wedstrijd over, Oscar Piastri werd tweede en Sainz maakte het podium compleet. Vijftien punten erbij voor de Spanjaard. Leclerc pakte geen punten. Hij liep schade op tijdens een botsing met Sergio Pérez in de openingsronde en viel terug naar achteren toen hij naar binnen moest om een nieuwe voorvleugel op te halen. Voordelig voor Sainz als er gekeken wordt naar het kampioenschap.

'Ik heb het gevoel dat jullie (de media, red.) daar veel naar kijken', lacht Sainz bij de persconferentie van de FIA. 'Aangezien ik een race in Jeddah heb gemist, probeer ik me niet te veel te richten op de kampioenschapsstand omdat ik een race minder heb gereden. Dus ik richt me meer op het behalen van podiumplaatsen, het winnen van races, en het bereiken van hoogtepunten', legt de Ferrari-coureur uit. 'Het is niet makkelijk om tegen de beste coureurs van de wereld te concurreren met een race minder. Maar ja, tot nu toe heb ik vijf podiums behaald en één keer gewonnen. Dat is een goede statistiek.'

Sainz kreeg te horen dat er kansen waren

De Madrileen moet na het 2024-seizoen echter plaatsmaken voor Lewis Hamilton, die heeft getekend bij Ferrari. Op dit moment heeft Sainz nog niet bekendgemaakt wat zijn toekomstplannen inhouden. Hij wordt met name in verband gebracht met Williams en Audi, maar ook Alpine wordt de laatste tijd genoemd. 'Ik denk dat ik dit jaar goed rijd. En ja, dan richt ik me op de kansen die ik dit jaar heb om voor podiumplaatsen te vechten, want die heb ik misschien volgend jaar niet. Dus ik ga alles geven en genieten van deze kansen en deze momenten, zoals vandaag op het podium', zegt Sainz.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Geeft Sainz weer een hint? 'Ik geniet nu maar van de podiums, voor als dat volgend jaar niet kan'
Sainz pakte de derde plek tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. 

Ferrari had het lastig in Spielberg en weet dat Sainz buiten het podium was geëindigd als de crash vooraan niet had plaatsgevonden. 'Ik geloof dat ik virtueel op P2 stond toen het gebeurde, dus ik had niet het gevoel dat er veel aan de hand was, maar toen vertelden ze me plotseling over de radio over het incident van Max en Lando, en toen realiseerde ik me dat ik eigenlijk P2 stond', vertelt Sainz. 'Op dat moment had ik het idee dat ik dichter bij George kwam, maar ik was niet snel genoeg, en ik had een zeer snelle Oscar achter me. Hij was dit weekend een stuk sneller dan wij, dus het was onmogelijk om hem achter me te houden.'

Een stap terug voor Ferrari

Teambaas Frédéric Vasseur gaf het ook al aan: de update van Barcelona sloeg daar goed aan, maar minder in Oostenrijk. Het bracht zelfs het gestuiter terug. 'Tijdens de race is het minder een probleem omdat je minder snelheid meeneemt in die snelle bochten. De auto rolt minder en je hebt als gevolg daarvan minder gestuiter. Maar ja, uiteraard, als je het in de kwalificatie hebt, moet je de auto anders afstellen voor de kwalificatie en dat kan je waarschijnlijk iets kosten in de race', verklaart de coureur met startnummer 55. 'Dat was geen ideale situatie', erkent hij.

In Silverstone, waar de Formule 1 dit weekend alweer neerstrijkt, zijn ook veel snelle bochten, al denkt Sainz niet dat dat een probleem gaat vormen. Ze moeten andere dingen verbeteren om weer vooraan mee te doen. 'We hebben de afgelopen paar weekenden veel gepraat over stuiteren, wat aantoont dat het een beetje een probleem is geweest, maar ik geloof dat er ook andere dingen zijn die we moeten verbeteren om in ieder geval Mercedes in Silverstone te verslaan en proberen dichter bij McLaren en Red Bull te komen', sluit Sainz af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws