Glock: 'Ferrari moet anders met de situatie omgaan willen ze serieus meedoen om de titel' Formule 1
Formule 1

Glock: 'Ferrari moet anders met de situatie omgaan willen ze serieus meedoen om de titel'

Glock: 'Ferrari moet anders met de situatie omgaan willen ze serieus meedoen om de titel'

Timo Glock zag dat Ferrari opnieuw een strategische fout maakte tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. De oud-Formule 1-coureur vond het leuk dat Carlos Sainz voor het eerst in zijn carrière een Formule 1-race kon winnen, maar de Duitser denkt dat de Italiaanse renstal de verkeerde coureur prioriteerde. Volgens Glock wintt Charles Leclerc nu te weinig punten ten opzichte van Max Verstappen, die altijd goed is tijdens de Grand Prix van Oostenrijk.

Veel mensen hebben al gedebatteerd over de keuze van Ferrari. Glock denkt dat het team een fout heeft gemaakt. 'Naar mijn mening maakte Ferrari opnieuw een strategische fout', schrijft Glock in zijn column voor de Duitse tak van Sky Sports. 'Je kan het wel hebben over baanpositie, maar Mercedes wist ook dat ze het niet zouden redden op oude banden tegenover de coureurs op softs. Als Hamilton buiten was gebleven, had Leclerc achter hem gestaan en hem direct kunnen pakken.'

'Ze hadden allebei de auto's naar binnen halen, wat natuurlijk wel een klein nadeel had opgeleverd voor Sainz', vervolgt Glock. 'Misschien hadden ze Sainz wel door moeten laten rijden en Leclerc naar binnen moeten halen. Nu verliest hij weer veel punten, terwijl hij de kans had om veel punten af te snoepen van Verstappen. Het is mooi dat Sainz nu zijn eerste overwinning kan vieren, maar Ferrari moet er nu wel anders mee omgaan, wil het serieus mee blijven doen om de titel.'

Glock verwacht 'oranje muur' in Oostenrijk

Aankomend weekend staat de Grand Prix van Oostenrijk op de planning. Ferrari en Mercedes hebben stappen gemaakt, maar Glock ziet een andere favoriet. 'We moeten niet vergeten dat Red Bull altijd sterk is op de Red Bull Ring, en dat Verstappen waarschijnlijk voor een oranje muur zal rijden, aangezien de helft van Nederland waarschijnlijk bij de race zal zijn. De sfeer zal echt fantastisch worden. Dat hadden we ook dit weekend in Silverstone', aldus de voormalig Formule 1-rijder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws