Button: 'Vijf jaar geleden was Russell een andere Hamilton tegengekomen' Formule 1
Formule 1

Button: 'Vijf jaar geleden was Russell een andere Hamilton tegengekomen'

Button: 'Vijf jaar geleden was Russell een andere Hamilton tegengekomen'

Jenson Button ziet dat het partnerschap tussen George Russell en Lewis Hamilton bij Mercedes als een huis staat. De twee coureurs lijken elkaar heel erg veel te gunnen en dat laat volgens Button zien dat Hamilton heel erg volwassen is geworden. De voormalig Formule 1-coureur zag namelijk dat de zevenvoudig wereldkampioen niet altijd een goede relatie kende met zijn teamgenoten.

Hamilton was na afloop van de Grand Prix van Brazilië heel erg lovend over zijn teamgenoot. 'Lewis wil natuurlijk niet dat George hem verslaat, want Lewis wil gewoon elke race winnen', zegt Button bij Sky Sports. 'Zo is elke racecoureur geprogrammeerd. Ik denkt dat George wel een andere Lewis was tegengekomen als hij vijf jaar eerder het team binnen kwam lopen', doelt de voormalig Formule 1-coureur op de verhitte rivaliteit tussen Hamilton en Nico Rosberg.

Button denkt dan ook dat de zevenvoudig wereldkampioen in de afgelopen jaren nog volwassener is geworden. Bovendien ziet de Brit dat de doelen bij Hamilton ook wat verschoven zijn. 'Hij heeft al heel erg veel succes gekend en ik denk ook niet dat hij niet heel lang meer in de sport te vinden zal zijn. Hij is daarin heel erg comfortabel en hij laat zien dat hij heel erg veel respect heeft voor zijn teamgenoot. Dat laat zien dat ze een goede relatie hebben.'

Button ziet speciale overwinning van Russell

Dit weekend pakte Russell zijn eerste overwinning in de Formule 1. Button vond het een hele knappe zege van de jonge coureur. 'Hij ging naar Mercedes met de gedachte dat hij elk weekend voor de overwinning zou strijden, maar nu komt het een beetje op een vaag moment. Maar het is natuurlijk een geweldige zege. Hij had de gehele tijd de controle over de race. Dat maakte het speciaal. Na de laatste safety car-situatie was het natuurlijk ook moeilijk om iemand als Hamilton achter je te houden', aldus de enkelvoudig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws